≡ Menu

Авиокомпаниите също имат чувство за хумор

59 % от хората, които често използват услугите на различните авиокомпании споделят идеята, че в самолетите трябва да има отделение „само за семейства“. Някои авиолинии вече потвърждават, че сериозно се замислят за тази опция, както и за възможността да въведат полети, в които не пътуват деца.

Има обаче една авиокомпания, която е погледнала на този въпрос от съвсем различен и много нестандартен ъгъл. Тя е решила да използва факта, че в световен мащаб повече от 1 млн. деца летят без придружител. Така се ражда идеята новопоявилата се британска авиокомпания Urchin Airways да предоставя специализирани услуги, които да отговорят на изискванията на децата, които пътуват сами. Първият специализиран полет на самолета „бавачка“ беше планиран в официално изявление на компанията – от летище Хийтроу в Лондон до нюйоркското летище JFK на 1 април, тази година.

Колкото и привлекателно да звучи самолет, в който вместо стюардеси има клоуни, изявлението се оказва първоаприлска шега. Авиопревозвачът Ryanair използва същата шега, за да развесели клиентите си вместо поздрав за 1 април.

Двете британски авиолинии British Airways и easyJet свързват своята първоаприлска шега с толкова нашумялата Кралска сватба между Уилям и Кейт. В прессъобщение British Airways съобщават, че шест от техните самолети ще бъдат с лика на кралската двойка. EasyJet пък твърдят, че младоженците ще летят с компанията и ще прекарат медения си месец в Шотландия.

Кампанията Virgin Atlantic си прави шега като на сайта си обявява, че ще има специална секция във всички самолети за пасажерите от бизнес класата, в която ще се отглеждат свежи подправки и зеленчуци, които да отговарят на високите изискванията на пътуващите бизнесмени.

Air New Zealand от своя страна обявява, че смята да въведе начин на плащане в зависимост от теглото на пътниците, за да помогне на пасажерите да намалят обиколката на талията си. Най-лека се оказва първоаприлската шега на WestJet, които анонсират, че смятат да смесят въздуха в самолета с хелий, за да намалят теглото на машината и намалят цените си, спестявайки от гориво.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!