≡ Menu

Антиейджинг терапия и лечение на вагинална атрофия

Антиейджинг – какво представлява това течение в медицината и живота ни и защо е толкова известно по цял свят? Като цяло антиейджинга е комплексно явление, той не се изразява единствено в антиейджинг терапии, подмладяване или задържане процесите на стареене в тялото. Самата култура на антиейджинга включва и здравословното хранене, и активното здравословно движение и целия ни ежедневен ритъм и бит. На фона на модернистичното антиейджинг стареене, жените изпитват не само естетически проблеми, но и хормонални – с оглед на неизбежното стареене на тялото. Сред тези проблеми е едно състояние наречено вагинална атрофия. То по своята същност представлява изтъняване на съединителната тъкан на влагалището, което е последвано от редица неприятни симптоми. Как модерната жена днес да се справи с неизбежното си остаряване и да запази здравето си? Вижте…

Иновативно лечение на вагинална атрофия с лазер

Вагиналната атрофия не е състояние, което можем да си позволим да пренебрегнем. В голяма част от случаите тя е изключително дискомфортна, води до стрес-инконтиненция, нарушава естествения ни начин на живот и понижава самочувствието ни. Една лазерна терапия, която днес благодарение на лазерите Fotona, можем да си позволим – значително бързо и безболезнено решава проблема. Без да се подлагаме на хормонално лечение с таблетки, да изпитваме редица неприятни странични ефекти от тях или да ни се налага инвазивна операция – атрофията е ефективно отстранена. Ако изпитвате симптоми, като парене, болка и сухота във влагалището, имате инфекции на пикочния мехур и пикочните пътища често, изпускате неволно урина – значи вероятно налице е вагинална атрофия. Това със сигурност ще установи гинеколога ви, чрез преглед. Състоянието е неизбежно с напредването на годините и редица фактори, като раждането по естествен път допринасят за него.

Не винаги възрастта е фактора, отключващ вагиналната слабост и дисфункция. Понякога проблемното зачеване и настъпването на ранна менопауза са причините, продължителното кърмене или контрацепция също са причини за по-ранната поява на атрофията на вагината. Когато нивата на естроген рязко спаднат в женския организъм, атрофията е налице. Това може да стане дори при силен стрес и некачествен начин на живот. За съжаление статистиката сочи, че все повече млади жени страдат от атрофирала вагина и се нуждаят от лечение. Лазерната терапия в случая е най-доброто, което можете да изберете, защото само с няколко процедури, ефекта е поразителен. Лазера с определена честота на вълните и мощност стимулира образуването на естествен колаген и заздравява защитната стена на вагината. Така неприятните симптоми изчезват, а живота на жената е подобрен.

Антиейджинг процедури и терапия

Вече казахме, че антиейджинга е цяла наука. На него се посвещават редица звезди, известни личности и множество обикновени хора. И мъжете, и жените винаги са търсели неизчерпаемия извор на младост и красота, но все така им е убягвало намирането му. За това в литературата има хиляди митове, легенди и предания. Днес антиейджинг културата се основава на забавянето на процесите по стареене в тялото, като така се запазва до голяма степен младостта. За постигането на тази сложна задача се правят редица подмладяващи и разкрасяващи процедури. Ползва се естетичен лазер, апарати за впръскване на разнообразни подмладителни смеси, поставят се филъри подкожно, прави се пилинг и така нататък. Истината е, че антиейджинга в дълбоката си същност е начин на живот. Той включва здравословно движение и хранене, хормонален баланс, стабилна душевна атмосфера и чиста околна среда.

В динамиката на 21 век всичко това е трудно за постигане, затова и антиейджинг естетичните процедури са голямо облекчение, не само за дамите, но и за господата. Повечето от тях подпомагат природата по естествен път да си свърши работата, само че с леко побутване. Така например подкожното поставяне на филъри, като Перфекта или Еланс – стимулира производството на колаген и хиалуронова киселина. Същевременно ефекта е видим и бръчките са попълнени, лицето оформено – антиейджинга е успешен. Редица лазерни терапии за подмладяването на кожата също са метод да върнем малко времето назад. Лазера отново стимулира подкожно производството на така важния колаген и еластан, за да възвърнем младежкия си облик и да се чувстваме комфортно в кожата си. Красотата е въпрос на гледна точка, но едва ли самочувствието ни няма да пострада, ако занемарим себе си тотално. Затова при всичките тези възможности, които днес съвремието ни дава, е добре да се възползваме от тях по най-добрия начин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!