≡ Menu

Безопасно на къмпинг

Ако ви предстои за пръв път да ходите на къмпинг, вероятно знаете, че има много неща, които човек може да пропусне при опаковането на багажа, и които определено ще му се сторят доста по-важни от слушалките за MP3, когато ситуацията загрубее. Ето защо тук ще изброим едни от най-важните неща, които не бива да пропускате в багажа си.

Ще започнем от лекарствата – може и изобщо да не ви потрябват, но ако ви потрябват, е изключително важно да са ви подръка (а не на минимум 20 км. разстояние). Антихистамин при алергии, превързочни материали, аспирин и други болкоуспокояващи, както и прахчета против диария са просто задължителни. Добре е да носите мехлем за ухапвания от насекоми и изгаряния, а за да избегнете комарите, винаги използвайте репелент привечер. Добра идея е да си направите туристическа застраховка, особено ако къмпингувате на някое малко познато или потенциално опасно място.

Ако имате възможност да носите със себе си повече багаж (ако сте с кола), вземете туристически котлон и малка бутилка газ. Ако не – консервите и полуфабрикатите са истинско спасение. Но не прекалявайте с тях, ако сте само с раницата на гърба си, защото тежат. Войнишкото канче е непреходно удобство за туриста, а швейцарският нож е направо задължителен. Както и някакъв вид лампа – челник или фенер.

Сведете до минимум броя на тоалетните принадлежности, вземете поне един чифт панталони и дебела връхна дреха, ако сте на море, а ако сте на планина – и повече. Три много често пропускани малки неща са запалката, картата и дъждобрана – и трите със сигурност ще ви потрябват. Това са основните неща, които ще са ви нужни, но не забравяйте, че сигурността на един хотел не може да се сравнява с полевите условия и могат да ви се случат хиляди непредвидени неща. Колкото повече къмпингувате – толкова повече ще се учите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!