≡ Menu

Ван Гог – щрихи от биографията на великият художник и неговите картини

Картините на Ван Гог и неговият живот будят интерес и до днес, негови са едни от най-скъпо струващите картини продавани някога. Автобиографията на Ван Гог е изпълнена с много криволичения. В ранните си години Ван Гог прекарва живота си в опити да намери себе си и начин да допринася за доброто на хората. Бидейки силно религиозен човек дори изпълнява ролята на свещеник за шест месеца в бедна миньорска област, но бидейки състрадателна натура и отчаян от невъзможността да помогне на хората Винсент заживява живота си по-скотски и от бедните миньори – за което бива и изритан от църквата. Чак на двадесет и седем години той започва да рисува.

Винсент Ван Гог е подхранвал своята огромна любов към изкуството още по време на работата му в няколкото галерии по време на своите младежки години. Тази му Страст към изкуството изгражда неповторимият си и познат на всички ни стил.

Картините на Винсент Ван Гог са сред някои от най-прочутите картини, добили известност в цял свят и оставили следа в съзнанието на милиони хора. Неговата уникална способност за улавяне на света през призмата на неговите неразбрани идеи го прави един от най-известните художници. Винсент Ван Гог е без съмнение един от най-различните художници на всички времена със свой уникален стил.

През целият си кратък живот Ван Гог не получава никакво признание на което се радват творбите на великият художник след смъртта му. По онова време тъмните и мрачни портрети на художника не са били в унисон с модерната по онова време парижка стилистика. Постоянно неразбиран и низвергнат – той решава, че иска да стане художник изобразявайки в картините си живота на бедните и селяните.

След завършването на първата си считана за шедьовър творба – “ядящите картофи” през 1885 г. Винсент Ван Гог твори неуморно. На следващата година, неговият стил на рисуване продължава наистина да се развива. Винсент пречупва информацията събрана до тук за това как цветовете и светлината се пречупват и слива разбиранията си в течението на импресионистите. Винсент се учи от съвременните художници на своето съвремие (Пол Гоген, Сезан, Матис). С течение на времето придобива техника, с която става много по-раздвижен и с много по-ярка цветова палитра от повечето му съвременници.

Постоянно в движение (Ван Гог изключително често е прекосявал огромно разстояние пеша местейки се да живее от държава в държава), той е един самотен човек и художник.

Сред картините на Ван Гог има много различни картини, които изобразяват различни моменти от живота му. Със своята неповторима дарба за улавяне на света през призмата на собствените си неразбрани очи го прави един от най-добрите художници. Неповторимият Ван Гог и до днес е сред най-имитираните и търсени артисти за всички времена и изключително подходящ за декорация на стена. Ето защо е много лесно да намерите копия и репродукции на Ван Гог. Много художници са се опитали, а някои са били в състояние да уловят красотата и болката, които са импрегнирани във всяка една от картините на Ван Гог.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!