≡ Menu

Видове гаражни врати според способа им на затваряне и отваряне

Една неизменна и необходима част от гаражното помещение е гаражната врата. За да защитим своя гараж е необходимо да изберем най-удачната врата, която хем да пази гаражното помещение, хем да се вписва в екстериора на сградата или постройката.

На пазара се предлагат най-различни видове гаражни врати. Те могат да бъдат подбрани според изискванията за здравина, система за управление, материал, структура, цвят и външен вид. Разбира се най-оптимален вариант за ползване, са качествените гаражни врати. Използването на качествени и здрави гаражни врати е все по-широко разпространен вариант у нас. Такива гаражни врати предлагат удобно и функционално приложение, а също и чудесна естетика.

Ето и различните видове гаражни врати се според способа им на затваряне и отваряне:

Гаражна врата с верижно задвижване – един от най-предпочитаните модели. Задвижването на гаражната врата става с помощта на верига. Въпреки че са малко по-шумни от останалите модели гаражни врати, те са предпочитан вариант заради големия срок на живот и сравнително-ниската цена.

Гаражна врата с ремъчно задвижване – задвижването на вратата става чрез гумиран ремък, благодарение на който вратата има качество на безшумност при експлоатация. Този тип врати са безшумни и поради това си качество имат по-висока цена. Важно е да се отбележи, че след определен момент от време е нужна смяната на стария ремък с нов.

Гаражна врата с винтово задвижване – задвижването на вратата става чрез задвижване на винтова система. Гаражни врати, които се задвижват с помощта на винтови системи са изключително надеждни и стабилни, а цената им е приемлива и достъпна. Част от тези системи за задвижване също като верижните създават шум, но са много стабилни и недостатъкът може да се игнорира.

Гаражна врата със странично задвижване – вратата се задвижва странично навътре по стената или на горе по тавана на гаражното помещение. Този тип врати изискват достатъчно пространство, тъй като се инсталират на стената или на тавана, за да могат да функционират правилно. Този тип гаражни врати имат най-дълъг срок за ползване и предлагат висока степен на защита и стабилност. Имат удобна система за управление. Цената за тези врати е най-висока.

Към описаните видове врати може да се добавят допълнителни функции и екстри, както и да се монтира прозорец или врата, така се повишава тяхната функционалност и се осигурява комфорт на собствениците им. А също може да се повишат топлоизолационните функции на вратите чрез термопанели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!