≡ Menu

Видове покрития за мека мебел и матраци

Меката мебел в дома е онова, което внася комфорт, уют и стил. По сходен начин матракът в спалната създава непринудената атмосфера, която всеки търси, преди да достигне до максималния комфорт и усещане за пълен релакс. Всичко това са част от нещата, които внасят уюта и индивидуалността на всяко от помещенията.

Различните типове парадайс матраците и модели на мека мебел са всички онези дивани, фотьойли, кресла, табуретки, лежанки, а те наред със своите тъкани и цветове предполагат нашите настроения и възприятия спрямо околния свят.

Меката мебел в дома, подобно на матрака за сън трябва да е удобна, практична, ефектна и да изгради истински интериора на всеки дом.

Оказва се, че за да се получи максимален комфорт, да подобри качеството на съня и добрата визия в едно помещение, важна роля имат материалите.

Ето и една част от тях:

Мека мебел от естествена кожа:

Тя внася топлина при докосване, позволява проветряемост и е много устойчива на триене, което определя и дългогодишната и експлоатация. Естествения материал на кожата внася луксозната визия на изделията. Множеството видове кожи се различават по обработката, произхода и външния вид.

Мека мебел от изкуствена кожа:

Те са много достъпни на цени, а и значително удобни. Внасят много мекота и придават комфортна визия, качеството им е добро, което ги прави много предпочитани.

Мебели и матраци от микрофибър:

Предлага най-фино качество, невероятна мекота и кадифен допир, висока устойчивост на износване, упорита е на мачкане и запазва цветове свежи. Микрофибъра има висока пропускливост на въздух материя; не позволява да попива вода или петна.

Мебели с гладки покрития:

Това са тези текстилни покрития, които далеч се различават от велурените покрития отделящи и задържащи много прах и мъх. Към най-добрите от тази категория се отнасят тъкани от полиакрил и полиестер.

Съществуват още множество по вид и материи покрития на меката мебел, някои сред тях от естествени, а други от изкуствени материи. Добър вариант е да проверите всички възможни варианти предлагани на пазара, да проучите свойствата и възможностите за почистване в бъдеще на отделните материи. По този начин ще улесните комфорта и уюта на дома, както и ще направите дизайнерското оформление по адаптивно само по себе си. От всичките грижи, които полагаме за дома, поддръжката и избора на тед матраците, зависят живота и експлоатацията им.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!