≡ Menu

Геймърски лаптоп на Samsung ползва още необявени технологии

Според “инцидентна” публикация на американския сайт на Samsung, компанията подготвя гейминг лаптоп, със спецификации пълни с технологии, които все още не са пуснати на пазара.

17-инчовият лаптоп, който изглежда ще носи името Samsung NP700G7C, ще бъде базиран на платформата Intel Ivy Bridge – новата линия процесори на компанията, които се очаква да бъдат пуснати на пазара през първата половина на тази година. Новите чипове се очаква да работят по-ефективно и се предполага, че ще увеличат живота на батериите на лаптопите, които ги ползват.

Процесорът, който ще бъде използван в този лаптоп е Core i7-3610QM – четириядрен чип, работещ на 2,3GHz до 3,3GHz с Turbo Boost. Вградената карта, която идва с новия процесор е много по-мощна от настоящите карти, използвани в Sandy Bridge процесорите, които могат да се видят в повечето съвременни лаптопи. От Samsung обаче не разчитат само на това за подхранването на геймърския си лаптоп и са включили в пакета и карта от серия, която от NVIDIA още дори не са обявили (въпреки, че изглежда скоро ще го направят). Серията под въпрос е GTX 600M, а картата – NVIDIA GTX 675M с 2GB собствена памет.

Публикацията, касаеща този лаптоп, е била бързо свалена от сайта на производителя, но любопитни наблюдатели са успели да копират съдържанието и и да го споделят с останалите жадни за нови технологии очи.

Други параметри включват безжичен интерфейс 802.11n, Bluetooth 4.0 и Intel WiDi – технология за безжичен дисплей. Размера на дисплея е 17,3 инча, а твърдите дискове ще са два с по 1TB вместимост всеки, и до 16GB оперативна памет.

Лаптопът ще разполага и с Blu-Ray четец, два USB 3.0 порта, ХДМИ, DisplayPort и 8GB SSD, който ще ускори зареждането на операционната система.

Макар да има възможност този лаптоп никога да не бъде реализиран или спецификациите му да бъдат променени, тези параметри ни дават да предвкусим какво може да се очаква от гейминг лаптопите в най-скоро време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!