≡ Menu

Герберите – красив избор при доставка на букети и домашно отглеждане

Герберите са едни от най-красивите и приятни цветя, които могат да се поръчат при доставка на букети. Наречени са на германският природоизпитател Траугот Гербер, който за първи път ги е изследвал. Герберите принадлежат към семейство слънчогледови и в Южна Америка, Африка и тропическата част на Азия са открити над 30 разновидности. Именно заради това многообразие от видове и цветове това цвете е предпочитан подарък. То може да се срещне в жълто, оранжево, бяло, кремаво, червено, лилаво, кафяво и розово-оранжев цвят и в различни форми и размери. Ярките разцветки създават една много приятна атмосфера в дома и в градината ви.

Ако сте решили да поръчате доставка на цветя, които да отглеждате в саксия герберите са много подходящ избор. Ето няколко основни насоки, които ще ви помогнат да си отглеждате здраво и красиво растение. Лесно е…

Торове – цъфтящото или активно растящо цвете трябва да бъде подхранвано всяка седмица с течни торове.

Температура – герберите се развиват много добре в хладна стая. Прекалено високата температура може да доведе до спиране на цъфтежа.

Пресаждане – прави се само през пролетта.

Вода – почвата трябва да бъде поддържана влажна през периода на цъфтене. След като той приключи можете да поливате вашите гербери когато видите, че почвата им е леко изсъхнала.

Светлина – герберите са светлолюбиви цветя и именно поради тази причина трябва да ги оставите на слънчево място. Ако не разполагате с такова можете да използвате и изкуствена светлина, която също оказва много добро влияние.

Влажност на въздуха – тя трябва да бъде средна. Ако отглеждате цветето в стая е добре да пръскате листата му с пулверизатор един – два пъти седмично.

Оформяне – няма нужда от никакво оформяне, просто премахвайте изсъхналите листа и цветове за да стимулирате развитието на нови.

Ако спазвате тези съвети то тогава вашето цвете ще ви радва с пъстрите си цветове най-малко 6 седмици.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!