≡ Menu

Да посетим Равда

Искате ли това лято да отдъхнете на едно ново място, на което е тихо и спокойно? Е, то това място е курортното село Равда, което се намира в община Несебър, Бургаска област.

Това малко селце е разположена на 1км от главното шосе и на 28км северно от град Бургас. То се намира между град Несебър и град Ахелой.

Всеки дошъл в курортното селце Равда е останал доволен от Хотелите на Равда, ресторантите и кътчетата за забавление,с които разполага това малко местенце. Равда разполага с над 20 хотела с над 1500 легла, за своите туристи. Селото има постоянен автобусен транспорт, с който за броени минути можете да стигнете до центъра на град Бургас или пък да се върнете. Има и таксита, маршрутки и воден транспорт до Бургас. Водният транспорт обаче може да договорите само с лодкарите на брега.

Край Равда от край време са се правели детски, юношески и студенстски почивни лагери. Голям плюс на курорта е, че се намира близо до Несебър и Слънчев бряг. Може да отседнете както в някои от добрите хотели в Равда, така и да изберете вила или къща за гости в селището.

Към момента курортното селище разполага с дискотеки, хотели, ресторанти, барчета, частни квартири и кафенета на всеки ъгъл.

В Равда през средата на 50-те години на миналия век дори се ражда футболен клуб, който е именуван – ФК Равда 1954г. Отборът дори притежава собствен стадион със 100 седящи места и играе във футболната ни В група.

От скоро за туристите се предлага и услугата гмуркане в по-дълбоките води с професионални водолази. Гмуркането обаче е от скъпите туристически удоволствия, понеже туристът е длъжен да заплати екипировката, кислородна бутилка, която му е нужна заради дълбочината, на която ще е, както и да си купи свои плавници.

Ако вече сте идвали в Равда – то бъдете сигурни, че отново ще посетите този страхотен курорт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!