≡ Menu

Да се ползват ли директории за статии за seo оптимизация

Поради чести запитвания и объркани мнения напоследък, реших да споделя и моята препоръка за линкването в директории за статии. Както знаем вече всички, Google сериозно промени алгоритъма си относно линкбилдинга и последствията от добрите и лошите линкове станаха доста по-неочаквани. И все пак има едно основно правило, което продължава и ще продължава да важи, качествените линкове от качествени източници имат и ще имат сериозно положителен резултат. Това важи и както за директориите за статии, така и за всички други, отделен въпрос е как да се разпознаят качествените директории за статии.

Всеки линк си има своето значение за оптимизацията на един сайт, независимо къде се намира той, дали е в авторитетен сайт или не, естествено тематичните линкове са от голямо значение за сайта, който ще се оптимизира. Има мнения, че трябва да се пишат статии, които потребителите сами да линкват, но това не може да стане в самото начало в популяризирането на един абсолютно нов сайт, затова всеки собственик на нов сайт трябва сам да прецени, как да популяризира сайта си, естествено вариантите са доста, но ние ще ги сведем само до два. Дали да платим за seo оптимизация или да се опитаме да направим сами тази оптимизация.

Ако се плати за seo оптимизация трябва да сме сигурни, че разходите по seo оптимизацията ще се върнат от продажби на даден продукт или услуга, ако сайта естествено ги предлага.

Хората, които са против директорите за статии, а именно една част от seo оптимизаторите, сами пускат статии в директориите за статии. Ние лично модерираме 6 на брой директории и имаме доста добри наблюдения, така че тук малко се разминават нещата, които казват по блогове и форуми. Няма от какво да се притеснявате и спокойно може да пускате статии в поддържани директории за статии. Какво имам в предвид, голяма част от директориите за статии не следят какво точно одобряват и са пълни с дублирано съдържание, така губят сила, самите статии в тях и търсачките не им дават нужната тежест, която трябва да позиционира новият сайт, затова и ефекта е по-малък или дори негативен.

Какво е добре да се направи преди да се публикува статия в една директория за статии.

Трябва да се проверят достатъчен брой статии от различни периоди, колкото повече статии се проверят толкова по-ясна преценка ще се добие за самата директория. В случай, че има няколко статии, които се дублират и ги има и на други места в нета, тези директории, не е добре да се ползват, но това си е мое лично мнение и не искам да ангажирам никой с него.

Проверката се извършва с инструмента Advego Plagiatus на дълбоко търсене, а за по-детайлна проверка може да проверите ръчно, като взимате произволни изречения дълги поне 40 до 50 символа и направите точно търсене, а то се прави в кавички.

Пример: “трябва ли да се ползват директории за статии”

Както сме казали в статията директориите за статии са един чудесен ресурс, след публикуването и одобряването на статията, тя трябва също да се линкне на колкото се може повече места.

Ако се чудите относно интервала, през който трябва да публикувате статии в директории за статии, то няма интервал или период от дни за публикуване. Seo оптимизацията не е точна наука, а постоянни експерименти, опити и доста мислене, кое е полезно и кое работи в момента за дадена търсачка. Самите търсачки си менят алгоритъма всекидневно, затова всички писаници в нета са остарели и почиват на стари лаври и постижения.

Най-добре да се публикуват колкото се може повече статии, като се линкват с различни ключови думи по които трябва да се класирате за да предлагате или продавате даден продукт.

Статиите в нашите директории се одобряват на деня в който са публикувани, това може да гарантираме за първите 6 директории за статии от списъка, защото ги модерираме лично ние, но статиите трябва да отговарят на изискванията на самата директория, брои думи и уникалност.

Ако са уникални и смислени няма от какво да се притеснявате.

Успех с оптимизацията на сайта ви!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!