≡ Menu

Домашна работилница – как да рециклираме и обновим дома

Есента е малко потискаш и мрачен сезон, но пък и често е време, в което можем да помислим за някакъв вид оптимизация на дома. За да обновите и да предадете настроение в стаите на апартамента може да използвате цветната палитра на есента. Есенни листа, някой и друг изсъхнал цвят, клонка или шишарка и да направите чудесни икебана. Наред с това може да се възползвате от някоя и друга стара вещ или предмет в дома.

В апартаментите по килери и складове всички събираме много непотребни вещи. Едни от тях влизат отново в употреба, а други остават като създават усещане за камари боклуци. Помислете за изхвърляне на стари мебели и вещи от домовете или дайте нов живот на някои стари неща. Така например от старите буркани може да направите интересни свещници. Бурканите присъстват във всеки дом. Преди години тяхната употреба е била масова и се е свеждала до едно наименование буркани за зимнина. Днес те набират все по-голяма популярност, с малка щипка въображение могат да послужат за декорация.

Предложение е да съчетаете украсата на есента в стари буркани складирани по тавани и мазета. Ето как:

Вземете стар буркан, лепило, свещички и малко изсъхнали листа. Налепете ги с лепилото по външната страна на буркана, а във вътрешността поставете камъчета, кафе или ориз, които да повдигнат нивото и свещичката да е по нависоко. Когато изсъхнат листата и са добре залепени може да запалите свещичката и да видите колко романтично и ведро прави цялата обстановка.

Друга добра идея е отново със стар буркан, малко цветна хартия, лепило и листо. Листото се маркира по хартията и се изразява. След това хартията се залепва по буркана с лепило, което ще позволи лесното й отстраняване на по-късен етап. Всичките непокрити части на стъкления съд се боядисват с акрилни боички, а когато те изсъхнат се отлепват. Остава една красива форма на листото, която показва прозрачната част от буркана и всичко останало е в непрозрачен цвят. По първия метод бурканът се пълни с ориз или ситни камъчета, може пясък и в средата се поставя свещичка.

На всяко гърло от споменатите буркани могат да се поставят канапени въженца.

В края на изпълнението запалете свещичката, направете си топла, уютна домашна есенна среда, в която да седнете с любимите хора и да поприказвате.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!