≡ Menu

Доставка на цветя – жест с огромно значение

През 1965 година американският поет Алън Гинзбърг споменава термина „Сила на цветята“ и наистина изследванията показват, че един жест като доставка на цветя кара получателя им да изпита радост и щастие. Цветята притежават емоционална и психологическа енергия, която силно въздейства на хората. Нека погледнем само няколко от най-популярните цветя и видим какво те означават:

Роза – първите култивирани рози се появяват преди 5000 години в градините на Саргон І, крал на Акад (2684-2630 година преди Христа, Месопотамия), който след една военна експедиция като трофеи внася в страната си лози, смокини и розови дървета. Египетските артисти получавали рози след представленията по времето на Клеопатра. Различните цветове на розата означават различни чувства и емоции, но винаги са свързани с любовта

Бяла роза – „Достоен съм за твоята любов“, невинна, платоническа любов

Розова роза – тайна любов, скрита от хорските погледи

Червена роза – голяма и романтична любов

Тъмно червена роза – възхищение, но и срам. Това е любовта, която за първи път се появява като чувство при младежите.

Месецът на това цвете е юни, а като знак от зодиака розата е цветето на Дева.

Цвете Слънчоглед – Това е цветето, което следи слънцето от изгрев до залез – дори името му произлиза от това. В някой държави дори го наричат слънчево око. Предполага се, че това цвете е на повече от 4000 години. Египетски и Критски керамики открити в минойски замък са декорирани със слънчогледово цвете. Асирийците са го смесвали с масла за да боядисват посивелите си коси. Дори някой народи го правят на прах и го добавят към виното за да му предадат по-силно опияняващ ефект.

Слънчогледа означава невинност и красота, и с него може да се каже „Мисля постоянно за теб“. Това е цветето на зодиите Везни и Скорпион.

Гладиола – Името и произлиза от латински и означава „Меч“, заради формата на листата му. Това цвете е било хвърляно на арената на Колизеума в Рим за гладиаторите, които са побеждавали. Цветовете и луковиците му се използват за лекарство срещу колики. През 18-ти век култивираното цвете е внесено от Южна Африка в Европа.

С доставка на букет гладиоли можете да изразите вашите комплименти към някого.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!