≡ Menu

Една незабравима почивка в Рибарица

Рибарица се намира в Тетевенския Балкан, и е на разстояние 130 км от столицата ни. Ежегодно, туристи от цялата страна и чужбина посещават балканското село, за да се порадват на чистия въздух на 600 м надморска височина, а също и на условията за прелестна и уникална ваканция в някой от многото малки и големи частни вили, които се дават под наем от жителите на селото.

Рибарица се намира на река Бели Вит, в която туристите имат възможността да ловят пресни балкански пъстърви и други планински речни риби. В селцето има много частни домове, където гостите на курорта могат да хапнат от местните рибни и други традиционни специалитети.

Освен риболова и туризма, хора от всякъде ежегодно се събират в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), тогава се правят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с разнообразието от типично битови български къщи и хотели, за “висшите” посетители на селото има и съвсем съвременни хотели със Спа, басейни и доброто оборудване.

Практичните и прелестни хотели, вили и къщи в Рибарица са все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на типичните асоциации и сдружения от нашата държава.

Най-честите туристи, които посещават Рибарица са от нашата столица. Те се нуждаят да да се отърват от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Точно с това се отличава курортното селце от големите градове.

Лятото може да се на многото басейни, които са много добре поддържани, а също така и местните водни вирове с уникалните скали.

В зимния сезон, когато има много сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Трудно ще се срещнат хора, които са гостували в Рибарица и са останали огорчени. Местните също са много приветливи и ще ви помогнат с каквото могат.

При всички случаи трябва да посетите и местността “Костина”, която е идеално място за пикник.

Изкарайте една незабравима отмора със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!