≡ Menu

Женски тайни на борда на самолета

Понякога пътуването със самолет може да се окаже тягостно преживяване – особено, когато полетът е дълъг и уморителен. За съжаление изборът на освежаващи женски глезотии бе доста ограничен след 2001 г., когато бяха въведени специалните регулации за пренос на течности на борда на самолетите. Все пак има начин да останете свежи и да кацнете с усмивка без това да е против законите.

Въздухът в кабината е сух – вероятно сте го усетили по няколко признака като жажда и опъване на кожата. Затова преди да се качите на борда, нанесете обилно добър овлажняващ крем с продължително действие. И не си спестявайте бутилката вода, защото хидратацията отвътре е изключително важна за състоянието на кожата.

Ако сте от поспаливите, а полетът ви е повече от 4 часа, непременно си вземете охлаждаща маска за очите. Достатъчно е да сложите чашата си със студена напитка върху нея за няколко минути, след което да я поставите върху очите за малко преди да слезете – свежият поглед ви е гарантиран. Друг добър вариант са охлаждащите стикове за очи, които съдържат полезни съставки и имат моментално освежаващо и стягащо действие върху околоочния контур.

Да, дезинфекциращият гел не е позволен на борда, но индивидуално опакованите мокри кърпички са доста добър заместител. Някои марки предлагат дори луксозни варианти, ароматизирани със скъп парфюм, така че ако някой ви посреща на летището, със сигурност ще остане очарован от аромата. А кърпичките за почистване на грим са идеални при полети над 6 часа, тъй като е по-добре да почистите лицето след качването си на борда и да се гримирате отново преди да слезете – по този начин гримът няма да запушва порите ви.

За да се успокоите и да повдигнете настроението, пробвайте специалните балсами за ароматерапия. Според редовните им ползватели, те са “магическа отвара в бурканче”. Предлагат се с различни съставки за различни настроения – портокалово масло, кедрово масло, лавандула… Нанасят се по точките на пулса и действат мигновено.

Устните също страдат от дехидратация, така че се погрижете и за тях с хубав овлажняващ балсам, който да нанасяте редовно. И ако всички тези глезотии не се включват в цената на вашите самолетни билети, то поне знаете, че можете да се погрижите за добрия си външен вид по време на полета, и то без да се притеснявате при проверката на ръчния багаж.

А ако сте клиент на компания като Lufthansa, можете да се поглезите и с още нещо – за преференциалните клиенти се предлагат специални услуги преди полета, сред които има масажи, освежаващи процедури и маникюр. Това ви гарантира един по-спокоен полет, тъй като ще се качите на самолета вече релаксирали и в добро насторение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!