≡ Menu

Замърсеният скрап – как влияе на планетата

Милиони тонове стомана от стари коли, консервни кутии, разрушени сгради и други източници са рециклират от американските производители на стомана. Използването на радиоактивни материали в промишлеността и вноса на стоманен скрап от други страни създава потенциал за радиоактивно замърсени скрап, идващ от потокът материал. С идеята всеки да изхвърли непотребния боклук от дома си малко от нас се замислят над това как да освободим място, без да навредим на природата и самите себе си.

Този потенциал заплашва, както човешкото здраве и околната среда, така и икономически аспекти на стоманодобивната промишленост:

Радиоактивни източници или замърсен скрап могат да причинят тежко заболяване или смърт на работниците по време на обработка на метални съоръжения.

Не са малко и местата, където може да се получи повече инфо за това как радиоактивни материали са били стопени заедно с милиони тонове скрап и в резултат на милиони разходи направени.

EPA работи с държавите и със скрап индустрия да намали потенциала от радиация и следователно, доставка на стомана.

Скрап от домашни обекти – голяма част от метала на съоръжения могат да са заразени и освободени без проблеми. Това поддържа известни критерии за определяне нивото на замърсяване, за всеки освободен материал и поради това вероятността от опасно замърсен метала, може да се окаже малко количеството скрап се генерира представена само в 0,1% от годишния доставка на метали, използвани в САЩ, например.

Скрап е една от най-търгуваните на международните стоки, които споделят опасения относно потенциала за замърсена скрап.

Възстановяване и връщане към процес на производителност и повторни употреби:

Техническо проучване за освобождаване на радиоактивен метал за повторна употреба или рециклиране е друг по-сериозен проблем от изоставени радиоактивни източници, които влизат в публичното пространство. В годините 1994 г. и 1997 г., метални и рециклиращи предприятия, отчитат над 2500 материалните инциденти на радиоактивни източници. Така между 1995 и 1997 г., членовете на обществото на US закриват и по 50 източника всяка година. Други правителствени агенции и стоманените и рециклиращите предприятия са сътрудничили за това тази инициатива да е предназначена и да донесе нежелани или изоставени източници под контрол и да се осигури безопасно и рентабилно обезвреждане или повторната употреба на източника.

Едни от вредните емисии, които днес се отделят от преработваните акумулатори на автомобили провокират производителите да потърсят по-алтернативни и безопасни методи за създаването на такива. Така биват въведени в производство хибридните, екологични коли, а рециклиране акумулатори набира все по-голяма популярност.

Когато един акумулатор бъде рециклиран, той пръска множество химични агресивни вещества, опасни както за човешкото здраве, така и за природата. Ето, защо е от изключително значение акумулатори, метали за скрап и всички не разграждащи елементи и части по автомобила да бъдат продавани на специално отредените за целта места.

Информация тук може да получите в по-обширен обем, както и на специални места за изкупуване на скрап и преработка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!