≡ Menu

Защо да изберете покривни прозорци за вашия дом

Всеки иска в собствения си дом, не само красота, но и удобства. Често това зависи от детайлите на интериора. Но когато става въпрос за тавански помещения, то най-вече зависи от прозорците.

С поставянето на покривни прозорци всяко таванско помещение, което до сега е изглеждало мрачно и пусто, изглежда по нов начин. Сега то е светло, уютно и просторно с прекрасна гледка към природата или градината.

Защо покривни (наклонени) прозорци?

1. Повече светлина

Покривните прозорци дават 30-40% повече светлина, отколкото вертикалните.

Плюс това, можете да ги инсталирате навсякъде в покрива и осветяват най-дълбоката част на стаята или дори коридорите. С вертикалните прозорци такива “трикове” няма да минат!

2. Оптимизиране на вътрешните пространства

Спестява се много място при подредба на мебелите, защото крилата на покривните прозорци се отварят навън.

3. Лесен за монтаж

Покривните прозорци се монтират много бързо и лесно. Прозорците се сглобяват в от завода като завършено изделие, готово за монтаж. Необходимо е само да се определи размера и местоположението на прозореца.

Ползите са очевидни. Остава да се отговори на най-важните въпроси, свързани с техните цели.

На кой модел да се спрем?

Можете да изберете модела според вашите интериорни решения: дървена кутия или полиуретан, със или без електро задвижване, с традиционното отваряне на централната ос, или в комбинация с централна ос и отгоре. За удобство, производителите на покривни прозорци са разработили цялостни решения. Всеки комплект е съобразен с конкретната стая: спалня, баня, хол. От практични и надеждни решения за всеки дом.

За да изберете какви и колко прозореца трябва да се сложат в определената стая, първо трябва да се определи площта на помещението. Остъклената площ трябва да бъде не по-малко от 10% от площта на помещението, но за дневна, детска стая или студио по-добре осигурете повече светлина 15-20 %.Например за една стая от 20 кв.м., трябва да има поне три прозореца с размери 78×140см или два с размери на прозорците 114x 118см или повече, ако искате да създадете ярък и ефектен интериор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!