≡ Menu

Защо е необходимо всеки сайт да има мобилна версия?

Навярно много от фирмите с налични онлайн сайтове се питат – Нужна ли ми е наистина мобилна версия? Отговорът на този въпрос категорично клони в положителната посока, след като предпочитаният достъп до Интернет от мнозина, вече е чрез мобилното им устройство. Според проучванията направени от престижни организации, времето за пазаруване на клиентите от телефоните им, значително надвишава това от компютрите и лаптопите им. Търсенето на информация и продукти в мрежата от мобилните устройства се оказва доста по-ефикасно и навременно, от това от компютрите в днешното забързано общество.

Мобилните кликове и импресии надвишават броя на тези от персоналните компютри. Самият гигант Google прави проучване в областта и резултатите са в полза на сайтовете имащи налична мобилна версия. Потребителите биха се завърнали в един mobile responsive уебсайт по-вероятно, отколкото в един, който не е. Интернет страници, които не са напълно видими от телефона или таблета на потребителя, биват напускани моментално. Голяма част от потенциалните клиенти на даден уебсайт са именно тези с мобилни устройства. Ако мобилната версия на сайта на даден бизнес не е добра, пълна и скоростно функционална, то загубата на клиенти е неминуема.

Потребителите очакват и изискват от уебсайтовете да са мобилно пригодени в днешно време. Ако един клиент веднъж е разочарован от липсата на мобилна версия на даден сайт, е малко вероятно да се завърне отново в този сайт. Така безотговорните в това отношение компании, губят хиляди от своите потенциални клиенти на онлайн пазара.

Създаването на mobile responsive уебсайт е най-голямото предимство на една фирма. Какво всъщност означава това? Такъв вид сайтове разпознават устройствата, от които потребителите искат да използват уеб страницата и се саморегулират според нуждите на клиентите в дисплея, функционалността и бързината си. Най-популярната търсачка до момента Google силно приветства сайтовете от този тип и ги поставя на по-горни позиции по класиране. За да имате успешен онлайн бизнес и да рекламирате ефективно дейността на фирмата си в уеб пространството, наличието на мобилна версия на сайта ви е необходимост, а не екстра!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!