≡ Menu

Защо трябва да използвате био шампоани

Природните и екологично чисти продукти стават все по-популярни сред здравните и загрижени за околната среда купувачите на днешния постмодерен свят. Тази поставя началото на нова епоха и мания, която се простира до грижа за косата и вечната борбата за поддържане на здрава коса.

Все повече хора започват да осъзнават, че като потенциален резултат от продължително излагане на вредни химикали за косата води до редица пагубни последици. Хората все повече осъзнават колко много натуралните продукти и био шампоани могат да се отрази положително върху живота ни. Така те правят крака и намират ключа за по-безопасни и по-здравословен начин на живот, изпълнен с повече възможности.

Физически шампоани съдържат полезните натурални растителни и билкови екстракти, които осигуряват редица положителни резултати за косата и скалпа. Можете да се насладите на тези естествени ползи в поддържане на здрава коса, без да се налага да подлагате тялото си на риск от излагането на вредни химикали.

Предимства от използване на естествени шампоани са очертани, както следва:

Спомагат за растежа на косата чрез естествено стимулиране на космените фоликули.

Изпълват природните масла, минерали и билкови екстракти в космените фоликули да се поддържа влага и подобряване на общото състояние.

Съдържат всички естествени съставки – това е антиалергичен продукт, което го прави подходящ за всички типове кожа, включително чувствителна и податливи на алергия на кожата.

Природните био шампоани разполагат по-естествен и лек аромат.

Природните био шампоани са екологично чисти и съдържат био-разградими материали, а не разяждащи химикали.

Като общо правило за избора на естествени шампоани е да се уверите, че на етикета не се съдържа повече от 9 съставки. Имайте предвид и, че някои природни продукти и състояние са органични, но невинаги е така. Опитайте като търси следните естествени съставки:

Кокосовото масло и алое вера – те са доказани за стимулиране растежа на косата, като поддържат кожата на главата хидратирана.

Органично масло от шеа – подобрява естествения блясък и цвят на косата.

Бета глюкан съдържа имунни стимулиращи качества, които помагат за успокояване на раздразнената кожа и клетки.

Био масло от чаено дърво съдържа антисептични свойства, които помагат за поддържане на здравето на скалпа, като предотвратява кожните раздразнения.

Редовната употреба на шампоани с химичен състав може да опустоши не само нашата коса, но и нашите тела. Тъй като съдържа вредни и синтетични химикали, които се абсорбират през порите на кожата ние се излагаме на риск чрез пряко прилагане на канцерогенни химикали в кожата на главата. По този начин сме потенциално застрашени от риск от рак и други болести. Някои съставки, които се съдържат в редовните шампоани са доказали размера на космените фоликули, провокирали са дразнение и проваляне на мастните жлези. Това води до изсушаване кожата на главата, което в крайна сметка може да доведе до загуба на коса. При избора на вашите продукти за грижа за косата трябва да се опитате да се избегне продукти, съдържащи следните съставки. Такива предлагат съвременните био шампоани.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!