≡ Menu

За компанията Wilson

Wilson Sporting Goods е името на една от най-влиятелните марки в света на спорта. Производител на екипировка и оборудване за ракетни спортове, отборни спортове и скуош, Wilson играе ключова роля в тяхното развитие.

Можете да сте уверени, че любимите ви спортисти – тенисисти, баскетболисти – използват оборудване и екипировка с тази марка. Тя има подкрепата на големите имена в спорта от различни поколения.

Компанията е създадена през 1913 година с името Manufacturing Company Ashland и първоначално произвежда корди за тенис, струни за цигулки и хирургически конци. Постепенно се разширява и започва да предлага бейзболни обувки и тенис ракети. Няколко години по-късно тя е поета от Томас Е. Уилсън, който й дава името си и я повежда по пътя към върха.

Wilson започва да произвежда висококачествени спортни екипи, чанти за голф, топки за баскетбол и американски футбол. Като доказателство за потребителите, че това са най-добрите спортни стоки на пазара, компанията започва да ги предлага с две години гаранция.

Специалистите, работещи в Wilson, търсят оптималното съотношения между качество и удобство и започват да разработват иновативни продукти, които помагат на спортистите значително да подобрят играта си.

Екипът за американски футбол, който компанията предлага е по-удобен за играча, дава му по-голяма свобода на движенията. Каската му осигурява безопасност и добра видимост. Нововъденията оказват огромно влияение върху развитието на този спорт.

Wislons Sporting Goods създава и опаковката за тенис топки с форма на тръба, която скоро се превръща в стандартна опаковка за цялата индустрия. Компанията привлича за свой сътрудник Джак Креймър – бащата на съвременния тенис – и с негова помощ създава изцяло ново оборудване и екипировка за този спорт. Почти всички големи тенисисти на нашето време играят с ракетите на Wilson.

Баскетболистът Майкъл Джордан и голф играчът Сам Снийд са едни от най-върлите поддръжници на марката. Професионалисти и любители знаят, че качеството на продуктите с марка Wilson ще им помогне да развият и подобрят своите умения.

Компанията има най-големият пазарен дял с сферата на спортните стоки. Седалището й е в Съединените щати – Чикаго. За нея работят над 1600 души в повече от 100 страни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!