≡ Menu

Избор на плочки за бани

Плочките, които предпочетете за пода на вашата баня, създават важно цялостно впечатление за дизайна. Плочките биха могли да направят банята да изглежда по-малка или по-голяма, според използваните цветове. Съществуват повече от достатъчно идеи, които бихте могли да приложите за малката ви баня, да я направите голяма и атрактивна.

Едно от основните съображения при избора на плочки за баня е да ги подберете така, че да бъдат устойчиви на влага. Има различни решения на пазара днес. Мозаичните, както и по-стандартните керамични и дори стъклени плочки са част от наличните продукти на пазара. Какво ще изберете при това положение зависи от вашия вкус и финансови възможности.

Стените и подът в тъмни нюанси ще направят вашата баня дори по-малка, отколкото е. Декорацията на малки бани трябва да бъде направена чрез светли плочки, но не задължително бели. Бежовото и светлите пастелни багри са перфектни. Предимството на светлият под в банята е отражението на светлината, правейки стаята да изглежда просторна.

Ако предпочетете бели плочки, бихте могли да раздвижите дизайна, като произволно поставите цветни плочки сред белите или направите разноцветна граница между отделните части на банята. Може да разположите цветни плочки от един цвят или няколко различни цвята. Декорациите с цветни мотиви разнообразяват всяка скучно изглеждаща баня.

Мозаичните плочки също са добра алтернатива за интериор на малка баня. Комбинирането на различни цветни плочки или светли и ярки такива е сред идеите, подходящи за всяка баня.

Друга идея, подходяша при декорация на малката баня е използването на различни плочки за душа и останала част от банята. Това поставя акцент върху обособени части на банята и дори малкото пространство да изглежда просторно с функционалното разделяне на банята.

Каквито и плочки да изберете, какъвто цвят да подхожда на вашия вкус, едно от най-важните неща е банята ви да е комфортна, красива и безопасна за вас и вашите близки, да доставя удоволствие и релакс.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!