≡ Menu

Имам пицария и искам да участвам в сайт за групово пазаруване. Как?

Има ли неща за които трябва да съм подготвен предварително?

Работна ръка

След като стане ясно колко ваучера сте продали чрез сайта за групово пазаруване е добре да помислите за допълнителна работна ръка в случай, че мислите че няма да успеете да се справите с наличния персонал. В противен случай рискувате да влошите качеството на услугата и да разсърдите вашите клиенти вместо да ги зарадвате.

Коментари

Освен по телефона за контакти, е много вероятно да има запитвания и в коментарите на страницата с вашата оферта. Посещавайте редовно страницата с офертата за намаление за да следите за въпроси и да отговаряте навреме. Давайте ясни и любезни отговори и внимавайте за правописа и пунктуацията за да не станете за смях

Обслужване

Обслужването е един от най-ключовите моменти в цялата организация. То е което ще реши дали сте превърнали хората с ваучерите в редовни клиенти. Ако позволите нивото на обслужването да е ниско само защото хората плащат по-малко от редовните клиенти просто няма смисъл да участвате във всичко това защото ефекта за вас ще е изключително отрицателен. Подгответе персонала си за новите клиенти. Обяснете им, че е възможно да получат и по-малък бакшиш базиран не на реалната стойност, а на стойността на ваучера, но въпреки всичко вие сте човекът, който трябва да реши точно как да компенсира това.

Статистика

Водете подробна статистика за това колко човека са дошли от промоцията. Дали са закупили нещо допълнително, какво е то, каква е средната печалба от допълнителни покупки. Дали тези клиенти са се върнали отново и така ще разберете дали този тип промоции работят за вас или не. Тук ще ви е изключително полезен софтуер за управление на клиентите.

Разпределение на постъпленията

Много е възможно да решите да установите по дълги срокове за валидност на ваучерите, като в такъв случай е добре да планирате разпределението на прихода, който ще получите след продажбата им за да не се окаже, че примерно в края на срока на промоцията има наплив на клиенти, а вие изпитвате затруднение в финансирането на логистиката.

Работа с екипа на сайта

Търсете контакт с човека който е определен за връзка със вас. Той обикновено е маркетингов специалист и може да ви бъде изключително полезен в подготовката на промоцията и със съвети за самия процес.

Изводи и решения

На базата на опита който сте придобили след първата промоция или след първите няколко промоции и разглеждайки статистическите си данни вие лесно и бързо ще можете да вземете решение за това дали да продължите да използвате услугите на сайтовете за групово намаление или този тип промотиране просто не работи добре за вас.

Малък бонус

По принцип повечето хора ще си използват ваучера, но винаги очаквайте един малък процент, който ще забрави, няма да успее навреме или просто няма да използва своя ваучер, като в този случай средствата изхарчени за закупуването на ваучери си остават ваша чиста печалба без да се налага да предоставяте стоки или услуги за това.

Надявам се, че статията е полезна за вас и на базата на тази информация ще можете да вземете решение дали да изпробвате тази нова и полезна за бизнеса услуга.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!