≡ Menu

Инсталиране на опънати тавани

Ето няколко препоръки от водеща в бранша за монтаж на опънати тавани фирма:

  1. Опънатите тавани могат да бъдат инсталирани само в уплътнени завършени сгради, които не са прашни и са безупречно чисти. Ако кашоните, съхраняващи частите на опънатия таван, са били изложени на ниски температурни условия, е от изключително значение да ги оставите да се аклиматизират поне 24 часа в топла стая преди да започнете разопаковането.

Опънатите тавани, ако са инсталирани добре, се нуждаят от минимална поддръжка, а и на пазара се предлагат достатъчно почистващи продукти, които да паснат на покритието на Вашия тип опънат таван; разбира се, трябва да знаете точния вид на опънатия таван, който ще бъде инсталиран в помещението Ви и да познавате добре покритието, за да изберете правилния почистващ продукт и да не увредите опънатия таван, който се явява част от цялостния интериор на помещението.

  1. По принцип, опънатите тавани се правят по поръчка във фабриките на отделните фирми и компании; но може да се наложи е леко напасване по време на процеса на инсталация; затова е задължително да поръчате Вашия опънат таван от лицензирана фабрика; втората важна стъпка е да изберете доказан професионалист в сферата на инсталацията на опънати тавани, който е преминал и през техническо обучение конкретно за този вид продукти.
  2. Ако се наложи да деинсталирате опънатия таван поради някаква причина, първо затоплете тавана, като използвате генератор за топъл въздух; внимателно отстранете частта от опънатия таван със специалния инструмент за деинсталация и шпатула. Нека отстранения ече лист от опънатия таван да се охлади преди да го сгънете и опаковате наново. Използвайте защитен филм/пласт между слоевете.
  3. Инсталирането на опънати тавани в още строящи се сгради може да след случи само в уплътнени, запечатани, сухи и чисти помещения, без какъвто и да е прах в тях. Пространството, в което ще се инсталира опънатия таван, трябва да бъде 100% херметически затворено.

Изолационните материали, инсталирани в помещението, трябва да имат минимални противопожарни класификации – M1(незапалими). Кутиите с ролетни щори трябва да бъдат херметически затворени.
VII. Инсталацията на опънати тавани във вече използващи се сгради не изисква изнасянето на мебелите – което е изключително предимство, тъй като спестява много време и усилия, дори работна ръка; обаче се препоръчва по-малките предмети, особено декоративните и ценни вещи да бъдат прибрани на безопасно място, а мебелите да бъдат покрити – все пак при всяка инсталация има прах малко или много.

Осветление

Вградените прожекторни лампички обикновено са съвместими с опънатите тавани на почти всички производители; за по-голяма сигурност, обаче, проверете дали наистина е така. Когато насочената топлина е по-силна от 50v C, е задължително да се постави изолационен пръстен между розетката на мястото и слоя на опънатия таван.

Мощността на местата не трябва да бъде по-висока от 50W. Местата, които прехвърлят повече от 60v C към металната розетка не са съвместими с опънатите тавани, дори и да са оборудвани с метални пръстени.

  1. Светлинните предаватели, обикновено, директно се прикрепят към вече инсталирания опънат таван или към стената. Опънатият таван е направен по такъв начин, че да може да приеме трансформира, който може да бъде достигнат с невъоръжена ръка, бе да се сваля опънатия таван.
    X Вентилация

Механичната вентилация трябва да бъде настроена по такъв начин, че да осигури баланса на навлезлия и на излезлия въздух. Грижете се добре за опънатия таван и не го докосвайте с остри предмети.

Ако имате инженерни или други проблеми свързани с Вашия опънат таван, обърнете се към специалист в областта – така единствено ще можете да се погрижите за новата си придобивка по-възможно най-добрия начин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!