≡ Menu

Инструменти, подходящи за нанасяне на мазилка

Ако до сега не ви се е налагало да правите ремонт сами, а сте решили да вземете нещата в свои ръце и ви предстои да нанасяте мазилка, непременно проучете предварително как да свършите тази работа. Съветвайте се със специалисти, приятели, които вече са минали през това и използвайте опита на другите в интернет.

Важно е преди да започнете, да си направите списък с всички необходими инструменти, тъй като нанасянето на мазилка не е работа която можете да прекъснете, за да изтичате до магазина. Започнете, едва след като се уверите, че всичко нужно ви е на една ръка разстояние. В следващите редове ще се опитаме да ви улесним със списъка.

Първо ви е нужна кофа от пластмаса, в която да разбъркате мазилката, ако тя е на минерална основа. За този случай използвайте метална бъркалка. Не ви съветваме да работите с подръчни средства и стари инструменти, които могат да пуснат ръжда, защото ще повредят мазилката и спестеното ще ви излезе скъпо.

За да нанесете грунда, ще са ви необходими бояджийска четка или валяк. Предимството на валяка е, че ще можете да го използвате и на по-късен етап от дейността, когато ще оформяте мазилката.

За разнасянето на мазилката, ще са ви нужни маламашки и пердашки от неръждаема стомана. Ако смятате, че ще ви свършат по-добра работа, можете да използвате и дървени инструменти.

Пластмасови маламашки и пердашки ще ви трябват, когато стигнете до етапа с влаченето на мазилката. Повърхността на тези инструменти е специално изработена на леки бразди, което улеснява работата ви.

Валяците, които се използват за завършване на работата, са специални. Те са с релефна повърхност и за съжаление не са евтини. Такива инструменти имат най-вече специалисти и майстори, които се занимават професионално с ремонтни дейности. Затова, ако прецените, че не си струва да си закупувате такъв валяк, можете да изберете предпочитания от вас релеф и да го вземете само под наем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!