≡ Menu

Интериорни врати

Интериорните врати са много важно допълнение към визията на Вашето жилище, защото те променят цялостния му стил. В повечето жилища собствениците или наемателите не вземат под огромно внимание ролята на интериорната врата. Това е доста голяма грешка, защото вратите са от голямо значение за Вашето жилище и затова трябва да подходите с много голямо внимание в избора си. Няма значение дали сега изграждате Вашето жилище, или ремонтирате, или просто искате да промените част от цялостния Ви интериор, това е една много важна стъпка в дизайна. Трябва да обърнете внимание поне на модела врата, и дали материалите от които тя е изработена, шумоизолацията и посоката на отваряне. Тук ще Ви предоставим някои съвети и насоки при избора Ви на интериорни врати.

Модел врата

Модела врата оказва много голямо влияние върху цялостния дизайн и визията на вашия дом. Можете да съчетаете различни стилове, за да придадете на жилището по-забавна или просто по-разчупена визия, като същевременно трябва да запазите хармонията и уюта на Вашия дом. Ако например интериорната врата е твърде голяма, а стаята е малка, по този начин стаята ще изглежда още по-малка и тясна, от колкото е в действителност. Трябва да съобразите и дали за това помещение ще е по-добре да е модел със стъкло или с орнамент, а може би и изцяло плътен вариант.

Посоката на отваряне на вратите

Обикновено вариантите за отваряне са навън или навътре, както и лява или дясна. Според посоката се определя и от коя страна ще останат механизмите. Посоката трябва да бъде съобразена, така че да не пречи и на останалите стаи.

Касата на вратата

Неправилно монтираната и избрана каса може да унищожи скъпата интериорна врата, и за това е нужно да се внимава с избора. Също така използването на евтини материали обикновено води до увреждане на вратата, което довежда и до нови по-големи разходи в бъдеще. изключително важно е да се следят инструкциите на производителя по време на монтаж, но Ви съветваме да поверите монтажа на професионалист.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!