≡ Menu

Истина ли са ниските цени на имотите?

В днешно време, рекламните издания /печатни, онлайн и други/, чрез които се предлагат за пример имоти във Варна, за продажба, ни затрупват с предложения на примамливо ниски цени. А такава ли е ситуацията в действителност? Предложенията реални ли са наистина? С този маркетингов трик, единственото което постигат агенциите за недвижими имоти, е да примамят потенциалните клиенти, да си купят апартамент във Варна /примерно/ на примамлива цена. Повечето купувачи се връзват, но това си е най-обикновена лъжа.

Най-големият проблем до скоро, за една коректна агенция за недвижими имоти беше да се пребори с измамните обяви, или казано по друг начин – с предлаганите за продажба несъществуващи обекти. Целта на тези агенции е да примамят потенциални клиенти във фирмата и да им се предложат други имоти, естествено на по-високи цени. Клиентът, в случаите дори да е доволен от цената на новия обект, се опитва да го спазари на по-ниска цена. По този начин продавачът, който е принуден веднъж да понижи цената до тази, на която брокерът е обявил имотът му и втори път до цената, която купувачът желае. Какъв е резултатът? Измамен продавач. А какво ще се случи, ако той не реши да понижи цената?

В общи линии купувачите и продавачите стават жертва на лошите практики на някои брокерски агенции. Лошото е, че това никак не помага да се изчисти името на консултантите, още повече за клиентите, които не осъзнават нуждата си от професионални консултации по евентуалните сделки. А добри консултанти и добри брокерски агенции има. Проблемът е само да бъдат открити. В голяма степен тези проблеми могат да се отстранят, най-често като продавачите се спират на една агенция за недвижими имоти и й делегират изключителни права за посредничество. Така имотът ще излиза на реална цена, с реални данни, а на собственикът му ще му бъде лесно да контролира работата на неговия консултант.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!