≡ Menu

Какви процедури и козметика за лице да прилагаме за перфектни устни?

Устните на една жена са второто най-забележително нещо след очите. Затова, ако искате да изглеждате перфектно е жизненоважно да знаете как да се грижите за устните си. Красивите устни правят лицето ви по-сияйно, а вие изглеждате щастливи и самочувствието ви се повишава. Следвайте стъпките по-долу и ви гарантирам, че за много кратко време ще получите широка усмивка на лицето си:

1. Трябва да знаете, че кожата на устните е много деликатна и чувствителна. Достатъчно е да сте пушач и веднага цветът и потъмнява, а слънчевите лъчи могат сериозно да я увредят. Точно затова трябва да се снабдите с добра професионална козметика, която ще ви осигури защитен екран върху устните и те ще останат свежи и красиви. Това се отнася с особена сила за пушачите. Защитният филм ще намали дехидратацията причинена от цигарите и ще ви предпази от вредните UVA и UVB лъчи, а в същото време ще спре потъмняването на устните ви.

2. Ексфолирайте устните си редовно. Това не означава, че трябва да го правите със скраб или друг продукт, достатъчно е с вашата четка за зъби и нежни въртеливи движения да отстраните мъртвите клетки и така устните ви ще станат меки отново. Не забравяйте, че винаги след ексфолирането трябва да използвате козметика за лице с овлажняващ ефект за да избегнете изсушаването на кожата. Ексфолирането веднъж седмично е напълно достатъчно.

3. Пийте много вода, защото тя представлява най-голям процент от нашето тяло. Така вие ще сте сигурни, че устните ви няма да изглеждат сухи, напукани или груби. Пийте вода всеки път когато усетите, че устните ви са леко сухи. Това ще ги овлажни незабавно, още повече че пиенето на достатъчно вода помага на кожата да придобие блестящ и здрав вид.

4. Винаги използвайте балсам за устни преди да си сложите червило или гланц. Това не само ще придаде свеж вид на устните ви през целия ден, но и ще ги предпази от химически наранявания, които евентуално червилото може да причини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!