≡ Menu

Какви са най-добрите 10 летни места в Европа

Мечтаете за далечни и чужди земи, за авантюристични пътувания и непознати забележителности и места. Може би е време да направите кратък списък с топ дестинации по света, които да посетите в най-близко време. Ето и една част от тях:

  1. Сардиния

Сардиния е остров в Средиземно море и принадлежи към Италия. Този остров е вторият по големина остров в целия Средиземноморски архипелаг. Той е много дълъг и има плажовете с фини пясъчни ивици. Островът има тропическа температура и е много приятен за посещения през лятото.

  1. Санторини

Островът Санторини е гръцки остров, който е чудесна дестинация за почивка за хората по целия свят. Това място е ведро и има скали и къщи, които правят на острова да изглежда екзотично на фона на всички луксозни курорти. Това райско място е много отпускащо и завладяващо.

  1. Френската Ривиера

Това място се намира в Ница, Франция. Има голямо историческо значение и се посещава от хора през цялата година. Тук се намира Кан, пряко свързан с актьори и звезди и страхотно място за вашата лятна почивка, поради множеството нови места и страхотни пейзажи.

  1. Корсика

Това е остров, който присъства във Франция. Той има някои от най-красивите пейзажи и е голяма туристическа атракция за много хора. Планини, пейзажи, плажове и палта са изключително красиви и най-добри за през лятото.

  1. Дубровник

Това място се намира в Хърватска и е притежава висока историческа стойност. Това място е защитено от ЮНЕСКО поради важно историческото значение. Тук има няколко места, които могат да бъдат посетени с архитектурна и дизайнерска стойност. Могат да се видят множество паметници и най-добрите летни карнавали.

  1. Плаж Навагио

Този плаж се намира в Гърция и е емблематичен за цяла Европа. Той се смята за едно чудесно място за посещение. Притежава кристално чистите брегове, стръмни и високи скали и всичко диво и красиво не му е чуждо.

  1. Менорка

Това е малък остров в Испания, които разполага с повече от 100 острова. Такива са от най-високо качество и са изключително атрактивни по всеки възможен начин. Съдържащата се в тях вода е с отлично качество и изключително полезна за къпане. Има няколко други дейности, които биха могли да се извършват на това място през лятото.

  1. Манарола-Лигурия-Италия

Това е село в Италия, свързано с цяла веригата. Разполага с най-романтични пътеки за пешеходен туризъм и може да бъде чудесно място за повечето двойки из цяла Европа. Посещение през лятото може да добави стойност поради своята привлекателност.

  1. Майорка

Това е много популярен остров в Испания, който разполага с различни атрактивни забележителности от голямо значение. Това място има и най-добрите девствени плажове. Качеството на нощния живот е причината, поради която трябва да се посети през лятото.

  1. Мелисани пещера

Намира се в Гърция и е една от най-популярните пещери в цяла Европа. Разполага с някои от най-добрите пейзажи, свързани с вода от езеро тюркоаз и гора в близост до неговото местонахождение. Всички тези топ туристически атракции добавят стойността и могат да са чудесни за хора от всички възрасти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!