≡ Menu

Какви са правилата при наем на автомобил

Много мъже и жени се притесняват относно начина и правилата при наем на автомобили. Разбира се, няма нищо толкова страшно и сложно, за което да се тревожите и просто трябва да полагате грижи, както навярно го правите и за собствената си лека кола. В тази статия, ще ви разкажем за процедурата по наемането на возило и правилата, които е нужно да спазвате.

Отивайки в избраната от вас рент а кар компания, ще получите достъп до автопарка, където имате избор на различни марки и модели коли. Веднага след като се спрете на дадено превозно средство, стартира предварителния му оглед, който цели да установи състоянието на автомобила. Всеки негов недостатък попада в приемно предавателния протокол на фирмата, така че при връщането да се имат предвид минусите.

В повечето фирми за наем на автомобили, ще бъдете инструктирани да не паркирате в тъмни улици или рискови места, тъй като има опасност от кражби или разбиване на наетото МПС. Освен това ви информират за начина на боравене с въздушната възглавница, алармената сигнализация и другите системи за безопасност в колата, която сте селектирали.

В рент а кар услугата може да влиза безплатна пътна помощ 24 часа, а платената застраховка Гражданска отговорност е задължителна за всяка компания. Наемателят получава пълен комплект документи, които ще му послужат при проверка от КАТ и органите на реда.

Заплащането при наем на автомобили става по два начина, кеш и чрез кредитна карта, от която се блокира определена сума пари. Обикновено условието е да наемете возилото поне за една седмица, като сключвате договор. От този момент нататък вие сте отговорен за колата и всичко е във ваши ръце.

Общо взето това са най-важните правила, които трябва да знаете преди да отидете до фирмата за коли под наем. Четете внимателно какво подписвате и питайте за всичко неясно по договорените отношения с търговеца. Желая ви приятно и безаварийно шофиране.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!