≡ Menu

Какви са причините да подменим стара дограма

В много случаи потребителите прибягват до смяна на дограма, тъй като последната започва да пропуска влага и не осигурява нужната топлоизолация на помещенията ни. В този случаи ние трябва да подберем добри алуминиеви или PVC профили, с които да възстановим енергийната ефективност в нашите домове или работни места.

При положение, че пластмасата на старата дограма е нискокачествена и пожълтява с напредъка на години, то ние сме длъжни да вземем мерки. Ако не обърнем внимание на тази подробност, то ние ще се сблъскаме с задържане на влага, поява на конденз, деформация на профилите и слаба ефективност на прозорците.

Тънките стени на дограмата са честа причина за нейното бързо измръзване и даване на различни дефекти. Ето защо ние ви препоръчваме да смените профилите с нови и по-модерни. Постъпвайки по този начин вие ще се радвате на по-голям комфорт в жилището или офиса си.

Много често старата дограма е с малък размер камери, което значи, че вие не сте защитени от много ниските температури. Многокамерните PVC дограми са ваш верен помощник, който ще спомогне за повишаване на нивото на топлоизолацията в помещенията ви, за да се радвате на всеки сезон, без значение дали навън е много студено или жега.

Познати са случаи, при които, за да спестят време производителите не монтират твърдите ъглови връзки, а това води до деформация на контурите на прозорците ви, както и увисване на вашите щори. Ето още една основателна причина, за да се насочите към съвременните дограми и техните пълни възможности.

Същият случай е и при тънкостенните профили от метал, при които антикорозионното покритие липсва. Този проблем се елиминира трудно и почти не подлежи на ремонтни дейности, което отново значи, че имате нужда от подмяна на дограмата.

Винаги, когато купувате дограма питайте за нейната функционалност и гаранционен срок. Продължителният живот на профилите е много важен, тъй като инвестицията в тях не е малка и вие очаквате те да бъдат изправни за максимално дълъг период. Обикновено съвременната дограма ви предоставя устойчивост при всякакви климатични условия и може да издържи десетки години, без да даде никакви дефекти.

Модерните прозорци съчетават качествени стъклопакети с подобрени характеристики за топлоизолация. Така вие пестите над 70% от топлинната енергия и намалявате разходите си. С покупка на нова дограма вие не само се радвате на домашен уют, но и спестявате финансови средства, което е и основната цел на повечето домакинства.

Монтажът на дограмата трябва да бъде поверен на специалистите, защото в противен случай може да се сблъскате с куп главоболия. Не монтирайте прозорците сами, а оставете всичко на фирмата, от която сте закупили продукта. Последната ще постави профилите на точното място и няма да допусне те да се повредят или деформират с времето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!