≡ Menu

Какво има в един комплект с микрослушалка и за какво се ползва той?

Техниката в световен мащаб дотолкова се е развила в наши дни, че вече може да се намери какво ли не на пазара. Телефони, плейъри, компютри, монитори, апарати и всичко това в малки и стегнати размери. Вече дори може да водите таен разговор без някой да разбере за това. Да, точно така, и за това няма нужда да си слагате онези големите хендсфрита, с които главата ви прилича на глава на извънземно. Не, аз ви говоря за микрослушалка.

Както може и да се досетите от името, тази слушалка е действително много мини, толкова мини, че се губи в ухото ви. Е, разбира се, ако някой се вгледа ще я види, но не това е целта, нали? Когато например трябва да шофирате, но в същото време, очаквате някой важен за вас човек или вашият бизнес да ви се обади, какво може да направите? Няма как да отбиете, да спрете и да проведете разговора, защото може би ви чакат. Да не говорим, че в някои професии телефонните разговори валят един след друг. Е, за тази цел хората са измислили именно хендсфри. Говорите и карате. Но хендсфрито има един голям недостатък – кабела, който го свързва с телефона ви. Той има вероятност да ви се замотае в ръцете, докато говорите и шофирате. Ето тук идва ролята на по-горе споменатата микрослушалка. Някои я наричат и шпионска слушалка.

Вероятно заради своя малък размер тя носи такова име. Самата слушалка е комплект от приемник и предавател. Приемника е точно слушалката, която е с размера на малката тапичка, често по-малка и от един железен лев. Тя ляга точно в отвора на ухото ви. Не се вижда отвън, не стърчат кабели, няма нищо което да издава, че тя е там. Свързва се с вашият телефон посредством предавателя. Това е един индукционен кабел, приличен на примка, който се слага около врата ви. Посредством bluetooth-a той свързва слушалката с телефона. Това е едно удобно устройство с разностранни приложения.

Нейните елементи, от които се състои я правят и чудесна джаджа за презентации и пресконференции. Освен това са и чудесен помощник при вземането на изпити. Ето защо спокойно може да се нарече и слушалка за преписване. Трябва само да си запишете развитите теми по дадения изпит на файл, да прехвърлите файла във вашият mp3 плейър, и да поставите малката слушалка в ухото. И когато изпита започне и преподавателя каже, че всякакви телефони трябва да са изключени, вие просто ще изключите мобилния, но ще си включите MP3-та. А там ще са вашите теми.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!