≡ Menu

Какво предлагат агентите по недвижими имоти във Велико Търново

Агентите които се занимават с недвижими имоти в град Велико Търново са опитни професионалисти, които помагат на купувачите и продавачите да се свържат помежду си. Много от

агенциите се занимават също така и с наеми, като свързват собствениците на имоти и наематели, а някои от тях дори поддържат жилището от името на наемодателите.

Агентите работят като се свързват двете заинтересовани страни и си удържат комисионна за използването на техните услуги.

Процедура по продажба на жилища

При продажбите, те взимат комисионна само от продавача, но за наемите комисионна се дължи и от двете участващи в сделката страни. Агентите обикновено изчисляват таксата си като процент от продажната цена (в случай на покупко-продажба) и като част от наема (за наеми).

Тези, които искат да продават / отдават под наем тяхната собственост, оставят почти всички подробности в ръцете на агенцията, чиито услуги са решили да използват (дори оставят ключовете на апартамента, така че агентът по недвижими имоти да може да организира огледи, без да занимават собствениците).

Другата заинтересована страна (купувача / наемателя), получават достъп до тази информация, като се свържат с брокера. Ето как агенциите за недвижими имоти които са във Велико Търново могат да се превърнат в своеобразен информационен център.

Много от хората, които търсят жилище (недвижими имоти или инвеститори) ползват техните услуги не само за постигането на добри сделки, но и да не губят ценно време.

Брокери на имоти

Тъй като брокерите са може би най-добре запознати с положението на пазара в техния район, е добре да се свържете с тях, за да разберете как вървят цените на имоти, покриващи изискванията ви в различните квартали на Велико Търново.

Един продавач например може евентуално да вземе няколко хиляди лева в повече за неговия имот с помощта на съвет от добре квалифициран агент.

Един много добър агент по недвижими имоти непременно ще анализира нуждите купувача / или наемател и ще предложи подходящ апартамент или къща, попадащи в рамките на заделения бюджет. Той няма просто да състави списък с наличните имоти и да го предостави на купувача / наемателя, а ще обсъди нуждите му и ще направите конкретно предложение.

Това, всъщност, е в полза на агента по два начина. На първо място, ако агенцията по недвижими имоти Велико Търново успее да продаде жилището, тя ще получи своята комисионна. От друга страна, ако купувачът остане доволен от целия процес, ще спечелят добра репутация (а оттам и повече клиенти).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!