≡ Menu

Какво трябва да знаем за онлайн рекламата

Какво прави онлайн рекламата толкова специална? Реално може би първото и голямо предимство е, че цената на рекламата в интернет просто няма аналог. А това е така, защото всъщност всеки рекламодател сам избира каква сума да изхарчи по дадено онлайн рекламно направление- дали ще е за реклама в Google Adwors или Facebook, дали за видео реклама в Youtube (или дисплейната мрежа като цяло), или дисплейна банерна реклама (в която и да е платформа) в общи линии няма значение- контролът за това колко ще изхарчите е във Ваши ръце. Този вид реклама е толкова динамичен и гъвкав, че ако решите да експериментирате дори и на ниво бюджет- днес искате да изхарчите 5 лв, а утре 500, то никой няма да Ви спре и това е абсолютно възможно.

Е, тук идва другият момент- дали това е разумно или не, и как най-добре да изхарчите парите, които сте решили да отделите.

Първият вариант е да опитвате на принципа проба- грешка, да изчетете хиляди страници и съвети в Google, но това едва ли е най-добрият вариант. Накрая отново ще бъдете специалист основно във Вашия бизнес и ще сте изхарчили една вероятно значителна сума в експерименти без да сте съвсем сигурни защо сте постигнали даден резултат и дали той не е случаен. Е, разбира се има и сценарии резултат да няма и да си кажете „Тази реклама не работи, само си давам парите“.

Това, обаче не е така. Рекламата, както всеки инструмент работи добре в ръцете на професионалисти. Нали не се очаква някой да грабне скалпела, да попрочете това- онова и стане сърдечен хирург? Е, при рекламата обикновено няма живото-застрашаващи ситуации, но принципът е същият- един чудесен инструмент може да се окаже напълно безполезен в ръцете на случайни хора.

И тук стигаме до вторият вариант- да наемете професионална агенция за онлайн реклама като нас, или както вече е по-модерно да се казва- дигитална агенция. В ръцете на опитни професионалисти ще получавате адекватни съвети кога и колко (ако можете да си позволите) е добре да похарчите- и за какво.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!