≡ Menu

Как бременната жена да избере туника за парти

Когато става въпрос за това какви дрехи да облече една бъдеща майка за изискано парти, най-предпочитаното и много удобно съчетание е панталонът с туниката. Разнообразието на туники те е голямо. Те могат да са къси или дълги в зависимост от предпочитанието и от това какво иска да покаже бъдещата майка. Има размери на туники с по-разголено деколте или с презрамки. За парти е подходяща туника от феерична материя – така дрехата ще подчертае женствеността на дамата, която я носи. Туниката може да е с ръкав от полупрозрачен воал, но и от по-плътна материя. Понякога през бременността жената напълнява в горната част на тялото и предпочита да се прикрие. Ръкавите на туниката могат да са и широки, като се прибират в китката с шнур или панделка, или къси, тип буфан.

Деколтето е много важно за този тип дрехи. Обикновено то е дълбоко. Формата му зависи от линията на врата и раменете на жената. Ако шията е издължена, най-подходящо е по-заобленото или тип лодка деколте. Добре е да се избягва острото деколте. То обаче е много подходящо за по-пълни бременни с по-пищни рамене.

Ако бременната жена реши да носи рокли или туники с гол гръб трябва да съобрази формата на голия гръб с раменете си.

Относно дължината на туниките, има модели, които стигат до ханша и се прибират под корем с тънко коланче, без да го пристягат. Този вид е подходящ за дами, които не се притесняват да показват фигурата си. Другият вариант са широките туники индийски тип, които падат свободно. Обикновено те са с големи цепки отстрани, дълги ръкави и остро деколте. За предпочитане е, когато туниката е от по-лека и прозрачна материя, да стига до средата на прасеца. В случай че материята е по-плътна, дрехата да е по-къса.

Туниката винаги се съчетава с панталон. Добре е бъдещата майка да избере дълъг, прав модел. Панталонът може да е и широк, и тесен в зависимост от горната част. Ако туниката е по-плътна и къса, панталонът не бива да е много тесен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!