≡ Menu

Как да запазим спомена от сватбата ни?

Известно време след сватбата ви ще получите няколко диска от вашия сватбен фотограф, които да ви връщат години наред към един от най-прекрасните дни в живота ви. Какво обаче остава ако поради някаква причина загубите дисковете? Фиаско! Ето защо е задължително веднага след получаването им да направите поне едно резервно копие. Някои фотографи предлагат тази услуга срещу допълнително заплащане, но на практика по-евтино ще ви излезе да ги направите сами на компютър със записващо устройство.

Още един начин да запазите вашите спомени е като си извадите снимки. Някои сватбени фотографи включват в предложените пакети и изваждането на 100 или 200 снимки. В случай, че такава услуга не е предложена, можете да се насочите към някое от онлайн студиата, които предлагат цени без конкуренция (в рамките на 15 лева за 100 снимки размер 15 по 10см.).

За съжаление на българският пазар все още много рядко се откриват висококачествени класически албуми за снимки. Такъв можете да поръчате без проблем от чужбина, но в този случай и без това високата цена става съвсем солена. Наред и с това и подреждането на снимките и лепенето на ъгълчета може да се окаже доста трудоемко.

Популярен вариант за изкарването на сватбени снимки „на хартия” е създаването на сватбена фотокнига. Вариантите за сватбена фотокнига са два: такава с меки страници и такава с твърди страници. Предимството на първия вариант е възможността за доста повече страници (до 4-5 пъти повече за същата дебелина на тялото на книгата), както и ниската себестойност. Предимствата на втория вариант е възможността да се използва много качествен фото химичен печат, както и възможността две съседни страници да се разгръщат на 180 градуса, което позволява повече свобода при дизайна на страниците. Предимството на фотокнигите спрямо фотоалбумите е възможността да се изпечата практически всякакъв размер, както и всякаква подредба на снимките, докато при класическия фотоалбум снимките следват стандартна подредба.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!