≡ Menu

Как да изберем подходящ цвят за интериорни врати?

Съществуват много и различни като покритие и устойчивост материали за интериорни врати, но правилният избор не се състои само в дизайна на модела. От ключово значение за цялостната визия на една врата е и цветовата гама, в която да бъде решена.

Много клиенти избират интериорни врати по подовата настилка, без да съобразят, че във всяко едно помещение има различни нюанси и визуално съчетани цветове. В повечето случаи това се оказва грешен избор, защото се получава едно сливане с цвета в едното помещение, а в другите разликата е очевадна.

Правилният избор се състои в мекият контраст, който трябва да се направи:

  • Модел решен в бял цвят се съчетава перфектно с изцяло черна или бяла визия на съответното помещение.
  • Златния дъб е цвят, който пасва чудесно на дограма, на къщи с по-ретро дизайн.
  • Цвят Сив кестен е подходящ за мебелировка в сив, розов, червен или черен цвят.
  • Венге е цвят пасващ перфектно, когато се търси абсолютния контраст между светли помещения и тъмни врати, които да изпъкват с визия.
  • Също така един от най-актуалните цветове които се предпочитат е Перла – цвят хамелеон, идеално съчетава в себе си сивкави и бежови нюанси, които имат перлена нишка в десена, този цвят пасва чудесно и на светли, и на тъмни мебели, стига да са решени в по-изчистени цветове.
  • Цвят Орех е перфектният избор за топъл, тъмен нюанс в кафяво и пасва на почти всички цветове.

Колкото и нюанси на черно, кафяво и бежово да изброяваме трябва да мислим за основното -ако правилно съчетаем светлото с тъмното, ще получим чудесна визия за всяко помещение.

Ако е нужно взимайте парчета от мостри на паркет, плочки, мебелировка и сравнявайте контраста или сливането. Мислете за това как би изглеждало на изкуствена светлина, на тъмно? За да не се разочаровате после, че сте сгрешили при свършен факт.

Много хора сме устроени така, че видим ли в някой чужд апартамент даден цвят и десен и много го харесваме, но все пак това не е вашия дом, не е същото разположение. Преди всичко избора е индивидуален за всеки човек, трябва да го решите според нуждите на жилището ви. Не бързайте, преценявайте внимателно и избирате, светът е шарен, както и нюансите в цветовете… А сега е време да изберете Подходящ цвят за интериорни врати !

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!