≡ Menu

Как да изберем цвета на вратите в дома?

Как да съответстват вратите на подовата настилка? Ето някои полезни съвети, за да се избегнат грешки. Когато декорирате дома, първото нещо, с което трябва да се съобразите са вратите, подовете, прозорците и цвета на стените. Важно е да се избере конкретен стил, за да се избегне объркване и да се създаде еднаквост на интериора. В тази статия, ще разгледаме как да съответстват цветовете на пода и вратите. Ако, например, подовете са в светли цветове, съветът е да изберете врати в нюанси на бяло, сиво или естествена дървесина.  Ако е мраморен под, елегантен и изискан, със сигурност ще бъде комбиниран с цветни и модерни врати, но няма да изглежда добре с врати в античен стил.

Вратите, освен че трябва да са функционални, трябва и да се съчетават добре с интериора на жилището. Но как да ги съчетаем с подовата настилка?  Какви правила да спазваме? Тъмният под вмъква модерен контекст и ще изглежда чудесно в рязък контраст с бели тонове с фолирано или лаково покритие, със семпли и изчистени декори.  Ако подът е от тъмно дърво и стила на къщата е класически и елегантен, изберете интериорни врати в същия тон, фрезовани, антични модели.

Съчетаването на цветовете на вратите и подовете изглежда лесно, но всъщност трябва да се внимава за да не се създаде разминаване между различните елементи и различните стилове, за да не се получи разпилян и неочакван ефект. Например, ако имате подова настилка в сиви нюанси, можете да съчетаете врати в същия цвят или да изберете бяло, тъй като вратите ще изпъкват, а и  ще отиват на всякакъв интериор.

Когато са в тъмни цветове, за предпочитане е да ги съчетаете със светли тонове на настилките, за да избегнете мрачната и потискаща атмосфера в дома. Ако имате под, който е в тъмна дървесина и искате вратите да са в същия цвят, то тогава задължително стените трябва да са бели или в много светли нюанси.

В домове с ретро атмосфера, например с камъни по стените или пода, ще изглеждат добре класическите дървени врати в светло до тъмно. Ако искате да съчетаете модерното с ретро стила, това е идеалния избор за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!