≡ Menu

Как да накараме нашите парфюми да издържат по-дълго?

От дълго време търсите онзи перфектен парфюм, който да се превърне във вашият запазен аромат, онзи с който ще ви свързват и запомнят. Може би сте посетили много магазини, помирисали сте хиляди шишенца и сте решили, че точно този е вашият фаворит. Трябва да знаете, че ароматната композиция, съхранението, типът на вашата кожа и дори слънчевата светлина играят важна роля за това колко дълга ще бъде трайността на парфюма. Ако наистина искате вашият парфюм да издържа дълго време изберете такъв, който има богати чувствени нотки като ориенталските аромати или кипарисовите като дъбов мъх и бергамот.

Най-точното време за прилагането на парфюми е след като сте си взели душ, а най-голямата грешка е когато се опитвате да прикриете неприятните миризми на тялото. Това е така, защото чистата кожа поема аромата най-добре и го излъчва най-дълго време, докато мръсната кожа в комбинация с парфюми дава още по-тежък и неприятен мирис.

Точките от тялото, където най-силно се усеща пулса са местата където трябва да прилагате парфюма си. Това са зони излъчващи най-висока температура и така се подобрява освобождаването на ароматните молекули. Точките са разположени под ушите в края на челюстта (не зад ушите, защото там има жлези които отделят вещества несъвместими с парфюмите), в основата на шията, китките, вътрешната част на лакътя, а също много важни са задната част на коленете и глезените, тъй като ароматните молекули са леки и имат възходящо движение.

Прилагането на парфюмите трябва да става преди да се облечете. Някой парфюми остават незаличими петна по дрехите и бижутата, особено по синтетичните влакна и перлите. Напръскайте четката си за коса с любимият си парфюм преди да се срешете, така и косата ви ще придобие приятен аромат.

Пръскайте с парфюма от разстояние около 30 сантиметра и преминете през ароматният облак, който се получава. Това помага на парфюма да се разпръсне върху по-голяма част от тялото.

Един съвет за жените – носете малко памучно топче напоено с любимият ви парфюм в сутиена си, така ароматът ще се усеща през целият ден.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!