≡ Menu

Как да направим своя дом уютен

Има няколко прости правила за това как да обзаведете своя дом по начин, който да позволи на жилището ви да засияе.

Важно е да знаете, че кухнята трябва да бъде просторна, а цветовете в нея да са светли. Червеното и розовото са цветовете на конфликта и не се препоръчват. Централното място в кухнята трябва да заема масата. Столовете също са важна част от вътрешния дизайн на това помещение. Независимо дали живеете сами или сте част от голямо семейство, важно е кухнята да разполага със столове. Предполага се, че в тази стая ще се срещате с близките си на вечеря. Това е един от най-важните моменти в ежедневието на всеки и не трябва да се разваля с лоша подредба на мебелите или негативни цветове в кухнята, да кажем.

Входната врата на жилището ви трябва да е масивна, а около нея, ако има как, е добре да се разположат вечно зелени растения или някаква малка скулптора. Важно е в коридора да няма кашони и ненужни вещи, защото те развалят визията и усещането.

Трапезарията трябва да бъде просторна, а също така поставянето на овална маса има почти задължителен характер. Маси с остри ръбове не са за предпочитане, тъй като могат да създадат дискомфорт у посетителите и дори наранявания. Столовете около масата трябва да са еднакви. Препоръчително е да избягвате да поставяте в трапезарията си произведения на изкуството, които излъчват агресия. За по-добро усещане поставете на масата нещо свързано с храната, като например купа с плодове.

Спалнята е мястото, в което трябва да се чувствате най-сигурни и спокойни. Това трябва да бъде вашият малък рай. Старайте се в нея да поставите символи на романтиката, като картина с лебеди, ароматни свещи или рози. Леглото трябва да е масивно и от дърво. За разлика от кухнята тук за предпочитане е да боядисате помещението в розово или червено.

Това е само малка част от важните неща, когато говорим за интериорен дизайн. Те ще помогнат на вас и вашите най-близки хора да се чувствате комфортно в своя дом. Ако всичко това ви се струва твърде сложно, то винаги можете да се обърнете към специалисти по интериорен дизайн, а такива бихте могли да откриете в сайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!