≡ Menu

Как да определим размера на болтовете?

Болтовете са цилиндрични, резбовани крепежни елементи, които се заключват, чрез завиване в друг обект, който е снабден също с вътрешна резба. Те намират приложение при почти всички метални устройства, както и за съединяване на някои основни части нужни в ежедневието. За да отговарят на всякакви видове механични изисквания, те биват произвеждани с различни габарити и форми. Винаги когато избирате болтове е важно да имате предвид, че правилното определяне на размера на болта, играе изключително важна роля за добрата му функция. Тук ще се опитаме да ви помогнем да определяте размерите на болтовете, които ви трябват.

Необходими материали:

1. Шублер
2. Габарит за резби

Измерете диаметъра на болта, като за целта ще е добре да използвате шублер. Поставете върха в средата на цилиндъра на болта (резбованата част) и притиснете челюстите на шублера едновременно, за да ги затворите върху болта. Отчетете разстоянието, което е измерил шублера в мм или см. Цифрата е, която ще отчетете определя диаметъра.

Измерете дължината на болта. Тя се измерва от началото до края на цилиндъра (като изключвате главата). Поставете върха на шублера в едната част на цилиндъра и разгънете едната челюст, така че да стигне края на цилиндъра. Отчетете това, което сте измерили в мм или см като дължина.

Измерете резбата на болта в мм или см, използвайки габарит за резби. Броя резби, отговаря на броя нишки на см, измерени по дължината на болта. Резбована нишка е разстоянието между резбите измерено в мм по дължината на болта. Например, резбована нишка 1.5 означава, че разстоянието между две резби е 1.5 мм. Това е трудно да се определи, ако гледаме болта, за това се използват такъв тип инструменти за по-голяма прецизност.

Ако пък нямате или не разположение следните инструменти, но знаете точно какъв тип и какъв размер болтове ви трябват, проверете при нас, където на 100% ще намерите това, което ви е нужно за успешното реализиране на вашия проект.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!