≡ Menu

Как да откриете парфюми, които си приличат?

Изборът на парфюми е много личен и силно индивидуален. Един и същ парфюм може да бъде обожаван от един човек и мразен от друг, а освен това и аромата му също ще се различава при различните хора, като това се дължи на химичната реакция след контакта на парфюма с кожата. Чувството е страхотно, когато най-накрая откриете аромат, които ви приляга.

Често се случва хората да харесват конкретни ароматни нотки в даден парфюм. Някои от тях са привлечени от аромати от океански тип, някои от тревисти аромати, докато други от по-секси аромати като мускусните. Много хора, макар да имат колекция от любими парфюми винаги търсят други аромати със същите нотки и съставки. Ако пък любимия ви парфюм е на привършване и искате да си вземете друг подобен на него тогава потърсете някой, който ще се доближава до него по аромат.

Инструкции

– Разберете кои ароматни нотки ви харесват в парфюма. Това ще ви помогне да намерите парфюми, които са подобни на тях. Ароматите включват връхни, сърдечни и базисни нотки. Например, ако ви харесват парфюми със свежи и цитрусов аромат, тогава потърсете аромати, които съдържат такива нотки. Те вероятно ще имат подобен аромат.

– Вижте коя ароматна група ви приляга най-много. Има няколко вида: дървесни, цитрусови плодове, ориенталски и цветни. Всеки един парфюм ще падне в една от тези категории. От вас се иска само да изберете тази, която ви харесва най-много.

– Посетете някои магазин, в който се продават парфюми и козметика. В тях се предлагат тестери както на парфюмите така и козметика и вие можете да добиете ясна представа за предлаганите продукти. С помощта на тестерите и на продавач-консултантите ще можете да откриете кои аромати са подобни на вашия любим парфюм.

– Когато не сте сигурни дали даден парфюм наистина ще ви хареса въпреки, че много наподобява вашия, можете да поръчате мостри. Това е чудесен начин да тествате различните аромати и да се уверите, че дадения аромат наистина отговаря на вашите изисквания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!