≡ Menu

Как да подменим старата лаптоп батерия с нова

Лаптопите са предназначени за използване когато сме на път, като независимо от това с какво се занимаваме те са съществена част от нашият живот. За съжаление, повечето лаптоп батерии губят преждевременно своя капацитет поради различни причини и трябва да се купи нова, ако не искаме постоянно да държим лаптопа включен към мрежата или пък да го сменяме с нов. Тук ще ви покажем как най-лесно да подмените старата с това батерия.

Определете каква лаптоп батерия ще купувате. Това зависи от марката на лаптопа и от модела му. След като имате тази информация, в онлайн магазините за лаптоп батерии ще можете да откриете точно кои модели са съвместими с вашият компютър. Например батерия за лаптоп ASUS AL22-703(H) е съвместима със старата ви AL22-703, като разликата е само в броя на клетките.

Купувайки батерия, без значение дали от магазин, от уеб сайта на производителя или от онлайн магазин е възможно да срещнете еднакви батерии като дизайн, съвместимост и марка, но с различен брой клетки, както в горният пример. Именно броя на клетките в батерията определя времето, което може да работи лаптопа Ви с едно зареждане при равни други условия. Една батерия за лаптоп с 6 клетки позволява от два и половина до три часа, докато 12 клетки дават възможност за функциониране 4-5 часа с едно зареждане.

Подмяната на старата с новата батерия можете да направите следвайки няколко лесни стъпки:

1. Изключете лаптопа и го обърнете. Открийте къде се намира батерията. Ако не сте сигурни къде е, погледнете инструкциите в наръчника му или в сайта на производителя.

2. Натиснете бутона за изваждане на батерията. В зависимост от модела е възможно бутона да се плъзга или да се натиска.

3. Запазете или предайте старата батерия за рециклиране. Някой предпочитат да я запазят като резервен вариант, а други да я предадат на подходящото за целта място. Не я изхвърляйте в контейнерите тъй като тя е резервоар с химикали и може да замърси природата.

4. Поставете новата батерия на мястото на старата, следвайки инструкциите, които я съпътстват. Новата лаптоп батерия трябва много лесно да се постави на място, ако това не е така не прилагайте груба сила, просто не сте взели точният заместител. Именно поради опасност от такива грешки трябва да се консултирате допълнително с екипа специалисти на дилъра.

5. След поставянето обърнете лаптопа и го включете в захранващата мрежа. Трябва да видите, че батерията се зарежда от иконата в десният долен ъгъл на екрана. Ако не се зарежда тогава е вероятно да не сте поставили правилно батерията, а върху иконата трябва да има голям червен Х, а по-лошото е че може батерията да е несъвместима, което може да избегнете с консултацията, която ви препоръчахме.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!