≡ Menu

Как да почистите спалнята бързо

Всички сме запознати с често срещаният сценарий: децата правят проучване в група в рамките на няколко часа и стаята изглежда нещо като научен експеримент. Вашето начинание се състои в почистване на цялата къща от до, а зад всичките демонстрации има многобройни видове възможности. Един от тях е почистване на апартаменти.

Въпросът е, че трябва да преобразите дома бързо.

Много пъти обаче в инстинкт на паника, но не го правим както трябва. Ние обаче, знам, че може да се справим с това и за да ви го докажем, нека споделим няколко начина как да изчистите спалнята бързо.

Ето какво ще ви трябва:

– Прахосмукачка

– Голяма торба за боклук

– Универсален почистващ препарат / изцяло натурален оцет чист

– Сода

– Мек сапун ястие

– Микрофибърна кърпа

  1. Вземете си чувал за боклук и го прикрепите към дръжката на вратата. Това ще направи по-лесно самото почистване. Съберете всички боклук в стаята и поставете в торбичката на вратата. Не го изваждайте до края на процеса в случай, че се намери някакъв боклук, който се крие някъде.
  2. Съберете всички мръсни дрехи и поставете в кошница или кош за пране. Ако имате време, поставете дрехите в пералнята, но ако не, просто поставете коша настрана в килера или място в друга стая. Така ще знаете, че вашите гости няма да наднича в тях.
  3. Ако почистването на спалнята или стаята на вашето дете е свързано с купища пластмасови играчки, хигиенизирайте ги. Направете нетоксичен или “по-зелен” разтвор с оцет. Оставете за няколко минути и след това подсушете с кърпа от микрофибър. Поставете всички играчки в подходящи кофи и чекмеджета.
  4. Оправете и подредете леглото си. Освен ако не планирате да оставите гостите през нощта, няма нужда да отделяте всички спални комплекти настрана.
  5. Уверете се, че обзавеждането, няма да бъде повредено от прахосмукачката, в случай, че използвате. Ако има мебели с по-фини материи минете ги с микрофибърна кърпа за по-чист вид, която да е за всякакви цели.
  6. Петна по килимите – ако са достатъчно малки, може да използвате една чаена лъжичка мек сапун и да приложите директно към килима. Вземете микрофибърна кърпа и попийте, докато образува малка пяна. Намокрете кърпа и след това нанесете сапуна внимателно.
  7. И накрая, изчистете стаята с прахосмукачка. Така ще сте сигурни, че сте отстранили всичкия прах, косми и т.н., които могат да дебнат на пода. Също така, не забравяйте да изхвърлите боклука и да поръсите сода за хляб в дъното на кофа за боклук в спалнята, за да ароматизира и отнема неприятни миризми.

Какво можете да направите в бъдеще, за да се спестите време:

– Измий домашни любимци, за да попречите на косата и натрупването на прах.

– Оправяйте леглото си всяка сутрин.

Има още редица съвети за почистване на спалнята, а едно от тях е почистване на мазета и тавани.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!