≡ Menu

Как да решим проблема с незареждането на нашата лаптоп батерия?

Лаптопите са преносими компютри, които могат да се използват навсякъде без да е необходимо да са включени в електрическата мрежа благодарение на тяхната лаптоп батерия. Ако вашият лаптоп работи нормално когато е включен към АС адаптера, но показва „лаптоп батерията не се зарежда“, тогава ще стане невъзможно използването му след изключването на зарядното. Причината за този дефект може да бъде повредена батерия или недобра връзка по електрическата верига.

Лаптоп батерията не се зарежда – решения на проблема

Премахнете батерията

Понякога батерията може да се измести от гнездото си при преместването на лаптопа. Поради тази причина тя няма да може да се зареди, защото не е поставена на правилната позиция. Премахването на батерията и поставянето и обратно на правилното място ще ви покаже защо батерията не се е зареждала въпреки, че е включена към зарядното. Батерията има няколко електрически връзки към зарядното, които работят заедно и дори една от тях да не прави контакт, това моментално ще доведе до проблем със зареждането.

Сменете батерията

Много вероятно е причината за незареждането на батерията да е нейното остаряване. Както всички електронни компоненти и батериите имат срок на използване. Тогава няма да имате друг избор, освен да си купите нова лаптоп батерия. Това ще реши всички ваши проблеми и лаптопът ви ще работи като нов.

Проверете захранването

Това е елементарна причина, но не са редки случаите когато зарядното е включено, а батерията не се зарежда. Уверете се, че буксата на адаптера е достатъчно добре включена към лаптопа, а също така ако има други свръзки (от електрическият контакт до лаптопа) проверете и тях. Възможно е самата букса да бъде замърсена и това да не позволява достатъчно добра връзка. Почистете я с памучен тампон напоен със спирт.

Сменете зарядното

Ако сте абсолютно сигурен, че кабелът е правилно свързан но батерията отново не се зарежда, тогава може би трябва да смените зарядното. То не е скъпо и се намира много бързо и лесно. Преди да предприемете тази стъпка опитайте се да го включите и в друг електрически контакт в дома ви, защото проблемът може да идва и от там.

Освежете батерията

Някой видове лаптопи предоставят опция за освежаване на тяхната батерия за лаптоп, след като тя е била използвана дълго време. Прочетете инструкциите на лаптопа, където ще видите как да се погрижете за BIOS-а и CMOS-а.

В случай, че мерките взети от вас не помогнат трябва да занесете лаптопа в лицензиран сервиз. Обслужването от професионалистите може да ви отнеме известно време и средства, но това е единственият вариант за справянето с проблема с незареждането на батерията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!