≡ Menu

Как да си изберем блиндирана врата?

Подходящата блиндирана врата за вашият дом, трябва да се избира внимателно. Тя не е нещо, което се сменя всеки ден, затова разгледайте, проучете добре пазара и след това вземете решение, каква да си закупите.

Наистина е много важно в началото да се запознаете добре с материалите, използвани при изработването на входната врата. Колко е дебело крилото, характеристики ѝ, покритие, шумо и топло изолирана ли е? Какви гаранции дават фирмите за самите блиндирани врати? Това са основните неща, с които трябва да се запознае всеки, който тепърва се сблъсква за пръв път със сложната задачата да постави входна врата. Все пак това е най-съвременното и от първа степен по важност средство за защита на дома от недоброжелатели.

Днешните блиндирани врати са сложна система, която защитава уюта на дома, по надежден и сигурен начин. Крилото на входните врати е наслоено, от дебели метални листове, топло изолиращи средства, уплътнения и др. С помощта на тези предпазни средства, вратата се явява преграда за шума и влагата, която идва от външната среда.

Покритието на входните врати е различно, има множество варианти като започнем от лакирани панели и стигнем до МДФ плоскости, PVC покрития и безброй други варианти, които придават допълнителна изисканост на вашият дом.

За да се осигури надеждна защита за дома е необходимо и да се постави сигурна заключваща система на блиндираната врата. Такава, която се характеризира със сложността на конфигурацията си.

При входните врати също има йерархия, която е изградена на база на защитата от взлом. Сигурният клас на защита е от 0 до 7. Тези врати притежават сертификат, който гарантира на купувача качеството на избраната от него стока.

Особено важни са ключалките на вратите, може да се укрепят със специални пластини, касата трябва да избирате да бъде по-масивна. За входни врата на Вашия дом е препоръчително да се спрете на такава, чиято каса и крило са Прахово боядисани, с различни водоустойчиви фурнири или да са покрити със специален вид боя.

Желаем Ви успех в избора на входна врата!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!