≡ Menu

Как да си намерим квартира в Свищов?

С наближаването на новата учебна година за студентите търсенето на квартири в Свищов рязко се увеличава. Всяка година броят на студентите расте главоломно и търсенето става все по-труден и бавен процес.

Много от собствениците на големи жилища в град Свищов успяват значително да подкрепят семейния си бюджет с отдаване на стаи под наем. Цената на квартирите в Свищов в близост до стопанската академия варира от 80 до 100 лв. на легло, като режийните разходи се заплащат отделно. Ако хазаите предлагат и допълнителни екстри цените се увеличават. В крайните квартали цената на легло пада до 40-50 лв. Най-голямо търсене има към самостоятелните квартири (без хазаи) и тези намиращи се на топ център.

Начините за намиране на подходяща за вас квартира са няколко: чрез агенция за недвижими имоти, информация от приятел, чрез Гугъл и алтернативни начини. Агенциите за недвижими имоти в град Свищов спомагат за по-лесното намиране на квартира според вашите условия. Процедурата става с помощта на директни огледи и при вашето одобрение се заплаща такса за запазването на квартирата ви. Таксата обикновено е в размер на 1 месечен наем. Следващият вариант е с препоръка от ваш приятел завършил или имащ информация относно добра квартира в града. Това е най-обективната информация.

Много полезна е също така информацията от интернет, но трябва да бъде много добре анализирана и проверена. Лесен достъп до такава информация може на пример да получите след като напишете думите „квартири Свищов“ в Гугъл и проверите получената информация. При този метод е важно да проверите дали снимките от намерената от вас обява отговарят на обстановката в квартирата при самия оглед. Един от алтернативните методи за търсене на квартира е да огледате залепените бележки по дърветата около центъра на Свищов. Много често там има информация относно свободни квартири. Който и начин да изберете е много важно да го направите отговорно, защото обикновено се прави за година напред.

Ако решите да се местите по средата на годината процедурата е много по-сложна, заради липсата на свободни квартири. Много важна стъпка е също така да опознаете добре съквартирантите си и ако квартирата не е заета изцяло можете да информирате ваши приятели. Авторът на статията ви желае успех в намирането на хубава, евтина, приятна и удобна за вас квартира!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!