≡ Menu

Как да си направим малка цветна градина на нашата тераса

Горд собственик сте на малък апартаменти и на още по-малка тераса. Малка, малка, но и тя е част от нашия дом и не си заслужава да стои празна и неизползваема. Когато имаме малко пространство ще е кущунство ако не го използваме. Какво можем да направим там? Ето и няколко идеи за това. Ако сте любител на цветните растения спокойно може терасата да превърнете в цветна градина. Не е нужно кой знае какво за това. Трябват ви няколко растения и малко умения и труд разбира се. Съвети за различните растения може да получите от фирмите занимаващи се с озеленяване и почистване на дворове.

Ако ли не просто попитайте в цветарските магазини от където ще закупите цветята какво ви трябва. Просто е няколко саксийни цветя и цветарник евентуално. В момента на пазара има голяма разнообразие на цветарници. Едни по-големи други по-малки. В най-различни цветове и форми. От друга страна цветарник може и вие да си направите с подръчни материали стига да искате и да имате идеи. Това е всичко за цветарника. Ако не искате готови отгледани растения и искате да навлезете повече в подробности и да се ангажирате повече то тогава може вие да си закупите семена и грудки и сами да отгледате растенията за вашата тераса. Трябва непременно да съобразите изложението на вашата тераса. Дали е сенчесто или твърде слънчево на нея. Различните видове растения обичат различна по интензитет слънчева светлина.Така, че това непременно трябва да съобразите, когато садите или си купувате растения.

Идеални за засаждане на терасата са различните билки. Това е идеален вариант хем имате красиви растения, хем си похапвате прясно отгледани от вас билки. Може да си засадите магданоз, копър, мащерка, чубрица, розмарин, див лук и какво ли още не. В някои магазини вече се продават и семена и за по-екзотични видове растения. Декоративни видове домати дребни многогодишни сортове на чушлета и какво ли още не.

Също така можете да засадите и различни видове салати. Виреят чудесно в домашни условия и ако ги гледате внимателно ще си имате и домашна салата. Когато ги отгледате и решите вече да ги хапвате късайте отделни листа от растението, а не цялото така ще ги имате за по-дълго време. Ако обаче не ви се занимава с зеленчуци посадете или купете цветя.

За терасата идеално подхождат теменужките например. Има ги в най-различни цветове и с най-различна големина на цвета и листата. Малко са капризни за отглеждане, но ако имате желание ще се получи. Сакъзите и мушкатото също са чудесни за терасите, ако когато разцъфтят става прекрасна цветна градина. Редовно обаче трябва да почиствате падащите цветове в противен случай рискувате толкова а се натрупат, че чак да опрете да услугите на фирмите за почистване на апартаменти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!