≡ Menu

Как да сме рационални и да украсим градината

Много хора мислят, че украсата на обработваема земя е самата растителност. Уви, не само са в грешка, но и не знаят, колко много изпускат ако разчитат единствено на едното косене на трева.

Може да използвате предметите за декор в двора, а тайната е умело украсяване на градина, колкото е възможно и с минимална финансова инвестиция. Какви дизайнерски идеи за градина може да реализирате сами и как това ще доведе до нов живот, нека разгледаме няколко свежи идеи.

Направете хамак – едва ли някой би си представил уюта на една градинка без приятелското присъствие на това изобретение.

Хамакът може да бъде монтиран между дърветата, перфектно да се вписват в екстериора на двора. Ако сте на „ти“ с шевната машина, може дори сами да си изобретите хамак. За целта използвайте стар и груб плат и градински инструменти.

Стари гуми – всеки има поне един комплект износени автомобилни гуми. Вместо да замърсявате природата с вредните емисии отделяни от тях, може да направите чудесна декорация в двора. За целта боядисайте ги в различни цветове. Това може да стане само с блажна боя, дори ако имате останала в гаража такава, вместо да се занимавате с боклуци. Тези идеи ще ви спестят време и ще са от полза, както за вас, така и за околната среда. Когато гумите изсъхнат, наредете ги в някои ъгъл, където няма да пречат, но ще са красива декорация. Подредбата им може да е в нестандартна форма, една над друга, но така, че отворите да са свободни. Напълнете със земя и в нея засадете цъфтящи растения. Най-добре е такива да са петунии, теменужки или други дребни и непрестанно цъфтящи растения.

Съществуват още много идеи как да направите от нищо нещо или старите неща за извозване строителни отпадъци да влязат в употреба. Всеки сам избира.

Надяваме се, че нашите идеи за декориране на градината и обработване на земя ще ви помогнат да се създадете комфорт във вашия малък къс от природата. Може да използвате предложените варианти или да даде отдушник на въображението си, като реализирате собствените си творчески импулси. Основното нещо е, че процесът ви дава удоволствие, но повярвайте – резултатът е празник за очите!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!