≡ Menu

Как да търгуваме форекс?

Форекс търговията набира все по-голяма популярност в България. Със сигурност сте забелязали реклама за форекс търговия от инвестиционен посредник или брокер в интернет пространството предлагаща Ви да се включите на международния валутен пазар. Въпреки обширната информация, начина на извършване на форекс търговия и крайните резултати остават непознати за голяма част от българите. В тази статия ще отговорим на основните въпроси свързани с форекс търговията.

Какво представлява форекс търговията и как да се включите на пазара?

Колко е трудно да търгуваме форекс?

Нека започнем.

Какво представлява форекс търговията и как да се включите на пазара?

Форекс търговията представлява търговия на валута. Форекс (Forex) произлиза от Foreign Exchange. Чрез специално разработена онлайн платформа за търговия, Вие имате възможност да продавате или купувате валута на международния валутен пазар. След като откриете сметка при инвестиционен посредник, Вие ще имате възможността да инсталирате на Вашия компютър платформа позволяваща търговия. Най-разпостранената платформа за търговия е MetaTrader 4, като по-големите брокери и инвестиционни посредници предлагат собствено разработени платформи за онлайн търговия.

Кавко е нужно да знаете преди да се включите на пазара ?

Повечето водещи инвестиционни посредници предлагат използването на демо сметка преди откриването на реална такава. За да откриете демо сметка е необходима бърза регистрация без предоставяне на детайлна лична информация и превод на сума. Използването на демо сметка е най лесния начин да се запознаете със случващото се на пазара и да натрупате опит. Демо сметката отразява всичко случващо се на пазара, но без риск от загуба на финанси. Вие ще имате възможност да трупате или губите демо пари като събирате безценен опит. Включете се на международния валутен пазар едва тогава, когато сте натрупали значителен опит и познавате платформата която използвате в детайли.

Колко е трудно да търгуваме форекс?

Форекс търговията е трудна когато не спазваме собствени изградени правила и нямаме добър мениджмънт на спестяванията си. Отделно опита и доброто познаване на случващото се на пазара е изключително важно за успешната търговия. Не позволявайте емоциите да наделеят над разума, търгувайте единствено когато сте проучили пазара и сте запознати с последните новини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!