≡ Menu

Как да убием гъбички с морска сол?

Най–често ние виждаме гъбички по старите храни или във влажните места където се появява мухъл, но истината е, че гъбичките растат навсякъде където откриват подходящи условия за развитието си като топлина, влага и липса на вентилация и слънчева светлина. Тези места могат да включват и човешкото тяло, където не рядко се получават гъбични инфекции като микоза, възпаления от дрожди или тении. На разположения са доста препарати за борба с гъбичките, но има едно, което може да се открие във всеки дом – това е морската сол. Вижте как се третират гъбичките с този лесно достъпен продукт:

Маска

1. Смесват се една чаша морска сол, половин чаша масло от гроздови семена, десет капки масло от грейпфрут и десет капки масло от хвойна.

2. Разбъркайте всички съставки добре за да сте сигурни, че те са се разтворили добре. Трябва да получите кремообразна смес подобна на паста.

3. Навлажнете инфектираната от гъбичките зона с топла вода. Нанесете пастата с масажиращи движения за около минута. Солта и маслата ще помогнат за убиването на гъбичките.

4. Изплакнете с топла вода. Прилагайте тази процедура по два пъти на ден.

Накисване

1. Напълнете купа или кофа с топла вода. Съдът трябва да бъде достатъчно голям за да може да побере възпалената част от тялото. Ако се борите с гъбички, които са на различни части от тялото можете да използвате вана за целта.

2. Добавете по 2 супени лъжици морска сол на всеки литър вода. Разбъркайте за да може солта да се разтвори. Така ще се получи ефективна антигъбична смес.

3. Потопете заразената част от тялото си и оставете солта да действа поне 15 минути. Освен че има антигъбично действие, морската сол отнема и част от влагата от кожата, като по този начин влошава условията за развитието на гъбичките.

Допълнителни съвети

В случай, че нямате морска сол можете вместо нея да използвате английска сол. Маслото от гроздови семена могат да се заменят със соево масло или такова от лешници. Горепосочените процедури могат да се използват и при инфекции на скалпа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!