≡ Menu

Как научих английски език чрез сугестопедичен курс

Започнах да уча английски език по системата сугестопедия още преди две години, когато чух за метода на проф. Георги Лозанов от мой приятел. Бях учил езика в училище, но заради постоянните разправии с безкрайно изнервената ни преподавателка, не успях да схвана материала, така както бих искал.

Един от най-близките ми приятели беше записал английски в школа, която предлага езикови курсове чрез сугестопедагогика или иначе казано сугестопедия. Той похвали метода и каза, че благодарение на него е научил повече от 200 думи още първата седмица на обучение. Аз естествено останах впечатлен и след кратко време започнах курсове.

Първото нещо, което ме учуди е, че на курса присъстваха хора на всякаква възраст. Аз бях в група с по-големи мъже и жени от мен, които се превърнаха в мои приятели. Завързах доста добри контакти и съм изключително доволен от съучениците си.

Другата приятна изненада за мен са преподавателите, защото последните са коренно различни от онова, което бях свикнал да гледам в гимназията. В школата работят страхотни професоналисти с голям опит, който се предава плавно и внимателно на курсистите.

Сугестопедичните курсове са три пъти по-интересни от стандартните занимания. Това е така, поради причината, че включват много забавления, песни, танци и разиграване на театрални сцени. Всички тези неща ни накараха да дадем всичко от себе си, за да попием всяка дума и жест на учителя.

Липсата на нерви и домашна работа са в основата на успеха ми. Смея да твърдя, че още преди края на първия модул, комуникирах свободно на английски език, което учуди родителите ми.

Истината е, че трябва да почувствате всичко написано от мен, защото колкото и да ви разказвам, няма да е същото. Школата предлага още курсове по испански, немски, френски и италиански език. Инвестираните пари в сугестопедия са може би най-добре похарчените ви средства, тъй като системата ще ви даде много знания и приятни изживявания. На добър час приятели!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!